Kuopiolainen progeyhtye Heaven-Gemini lohkaisee tulevalta EP:ltään musiikkivideon “Déjà Vu”

Kuva: Kaisa Heiskanen

Tiedote 8.7.2022

Savosta kajahtaa hullun lailla tulevana syksynä kun Heaven-Gemini julkaisee debyytti-EP:nsä “Dolores”. Kuopiolaiskaksikon projektin ensimmäinen sinkkulohkaisuDéjà Vu on nyt kuunneltavissa musiikkivideon kera.

Heaven-Gemini on vuonna 2018 perustettu progressiivisen metallin kokoonpano. Vaikutteita haetaan monesta suunnasta, aina post-metal-jyrä The Oceanista yhtyeeseen Vesterinen yhtyeineen.

Omakustannejulkaisu on kitaristi-laulaja Aleksi Kokon ja rumpali-lyyrikko Santtu Paanasen hengentuote. Bassoraidoista, miksauksesta ja masteroinnista vastaa Antti Kasurinen.

Sinkkulohkaisu edustaa monia tulevalla EP:llä kuultavia puolia: leikkisää sävellystyötä, riipivää lyriikkaa, teknistä soitantaa.

“Déjà Vu pitää sisällään progekoukkuja, kujeilevaa riffittelyä ja raastavat sanoitukset muistin ja tottumuksen vaaroista”, Kokko kuvailee.

“Biisissä vakavoidutaan ja pohditaan, mitä elämä on, jos ei suklaarasia. Tom Hanks tämän kertokoon”, Paananen tokaisee kysymyksiä herättävästi.

Musiikkivideo “Déjà Vu:lle” oli debytoiville muusikoille mittava produktio. Omakustanteena toteutettuun videoon osallistui 10 yhtyeen ulkopuolista näyttelijää sekä kuvaaja. Ajatus videoon lähti pohdinnoista, missä ja miten pätevän musiikkivideon voisi toteuttaa edullisesti ja ei-kliseisesti. 

Ei ainakaan treenikämpällä, kuopiolaiset totesivat. Tähtäimeen hyvä kuvausspotti, joka olisi vielä vapaana. Video kertoo, kuinka kävi. Tie johti ainakin Puijon metsiin.

 

Heaven-Gemini on:
Aleksi Kokko – sävellys, kitara, tuotanto
Santtu Paananen – rummut, taustalaulut, lyriikka, tuotanto
Antti Kasurinen – basso, miksaus, masterointi, tuotanto
Henri Heikkinen – taustalaulut

https://www.facebook.com/heavengeminiband


Kuva: Kaisa Heiskanen
Lähde: Heaven-Gemini

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.