Scarecrow/Los Morts-World Funeral split (2023)

MAINOS:Kotimainen horror punk -veteraani Scarecrow yhdisti voimansa Perusta tulevan samaa genreä tykittävän Los Morts -yhtyeen kanssa ja julkaisi kahdeksan kappaleen splitin ”World Funeral”. Levy on tasapuolisuuden nimissä tietty jaettu neljä biisiä per yhtye, joista ensimmäiset ovat Scarecrow-tuotantoa. Los Morts on allekirjoittaneelle vieraampi nimi, vaikka pitkän uran yhtye onkin tehnyt. Saman genren yhtyeet mahtuvat sulassa sovussa samalle levylle ja kahdeksan kappaleen irrottelu onkin sulaa kuunneltavaa.

Kotijoukkue Scarecrow:n kappaleet ovat tuttua horrormättöä, joissa on ehkä hivenen enemmän angstia kuin esimerkiksi vuoden 2021 “Splatterpunk”-albumilla. Osa splitin kappaleista löytyy myös yhtyeen vuoden 2023 EP:ltä ”Sex Zombies War”.

Vierasjoukkue Los Mortsin kappaleet löytyvät myös yhtyeen vuoden 2023 albumilta ”Slasherpunk” ja sen spessuversiosta. Yhtyeeseen tutustuminen oli positiivinen kokemus ja ymmärrän hyvin näiden kahden orkesterin yhteistyön splitin merkeissä.

Yhtyeiden poljento sopii hyvin yksiin ja kahden kokeneen kehäketun Suomi-Peru -maaottelu voidaan lukea kahden voittajan otteluksi. Hyvän kauhupunkin ystävien kannattaa napata rajattu CD-painos mukaan omaan kokoelmaan.

Tilaa levy: https://losmortshorrorpunk.bandcamp.com/album/world-funeral

Kuuntele:

Los Morts FB: https://www.facebook.com/LosMortsHorror

Scarecrow FB: https://www.facebook.com/scarecrowfinland

7,5/10

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.