Suomalainen post-punk -ilmiö Grave Pleasures julkaisi ensimmäisen sinkun tulevalta kolmannelta albumiltaan

Promokuva: Tekla Vály

Tiedote 13.1.2023

Alternativemusiikin faneja tullaan hemmottelemaan tänä keväänä, sillä Grave Pleasures on ilmoittanut julkaisevansa kolmannen studioalbuminsa Plagueboys huhtikuun 21. päivä saksalaisen Century Median kautta. Tulevan albumin pohjustustyö alkoi tänään uunituoreen Society Of Spectres -singlen myötä, joka julkaistiin Tekla Vályn ohjaaman musiikkivideon kera.

”Society Of Spectres kulkee synkällä ja kierolla poljennolla kohti painajaismaisia discobileitä, johon pahat henget kokoontuvat juhlimaan lopullista tuhoa”, kitaristi ja levyn tuottaja Juho Vanhanen kuvailee.

Yhtye lupaa huhtikuussa ilmestyvän Plagueboysin olevan Grave Pleasuresin kypsin, mutta samalla vaarallisin julkaisu. Kokonaisuus tasapainottelee valon ja pimeyden ristiriidan äärellä, ja edustaa samalla yhtyeen nimessäkin esiintyvää kaksijakoisuutta synkkyyden ja nautinnon välillä.

Vuonna 2015 Beastmilkin jälkimainingeista syntynyt Grave Pleasures on jokaisella albumillaan uudistanut ja kasvattanut ydinkonseptiaan uusiin sfääreihin. Uuden musiikin on työstänyt Motherblood-albuminkin timantiksi hionut joukko muusikoita, kuten Mat McNerney (Hexvessel, Carpenter Brut, Me & That Man) sekä kitaristit Juho Vanhanen (Oranssi Pazuzu) ja Aleksi Kiiskilä (Šamane, PA Kiiskilä). Albumi sovitettiin yhdessä basisti Valtteri Arinon sekä rumpali Rainer Tuomikannon (Ajattara) kanssa.

Postapokalyptisestä tuhosta ja kaaoksesta inspiraatiotaan ammentava yhtye on julkaissut tähän mennessä albumit Dreamcrash (2015) sekä kulttiklassikoksi muodostunut Motherblood (2017), joka ylsi myös Kerrangin Albums Of 2017 TOP 50 -listalle. Yhtye on tehnyt myös mittavia kiertueita mm. Killing Joken, Convergen sekä Ministryn kanssa.

Albumin julkaisua juhlitaan spesiaalikeikalla huhtikuun 28. päivä Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa Helsingissä, jonka liput tulevat myyntiin 16.1.

Plagueboys -kappalelistaus:
1. Disintegration Girl
2. Heart Like A Slaughterhouse
3. When The Shooting’s Done
4. High On Annihilation
5. Lead Balloons
6. Imminent Collapse
7. Society Of Spectres
8. Conspiracy Of Love
9. Plagueboys
10. Tears On The Camera Lens

GRAVE PLEASURES | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Tekla Vály

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.