Megadeth mukaan vuoden 2023 Qstockiin

Kuva: Pete Alander
MAINOS:Tiedote 7.2.2023

Britannian kirkkaimpiin poptähtiin kuuluva Ellie Goulding on ensi kesän Qstockin lauantain pääesiintyjä. Menestyksekkään uransa aikana Goulding on voittanut lukuisia merkittäviä musiikkialan palkintoja, ja hänen kappaleitaan on kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 40 miljardia kertaa. Suomessa Gouldingin kaikki neljä albumia ovat myyneet platinaa. Maaliskuussa julkaistavan viidennen albumin singlelohkaisut ovat nekin saaneet erinomaisen vastaanoton.
Yhdysvaltalainen metallisuuruus Megadeth puolestaan valtaa oululaisfestivaalin päälavan perjantaina. 40 vuotta sitten perustetun yhtyeen viime syksynä julkaistu kuudestoista studioalbumi on ollut niin fanien kuin kriitikoidenkin mieleen.
Saapumisensa Qstockiin on vahvistanut myös kovassa nousukiidossa oleva norjalaispoppari Dagny, joka on toukokuussa julkaistavan uuden albuminsa ohessa tehnyt kappaleita muun muassa Katy Perrylle ja Kygolle.
20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Qstockin muita uusia kiinnityksiä ovat Alma, Isac Elliot, Olavi Uusivirta, Battle Beast, Averagekidluke, Insomnium, Lauri Haav, Kuumaa, Michael Monroe ja Turmion Kätilöt.
”Ensi kesän esiintyjistä on nyt noin puolet julkistettu. Juhlavuoden ohjelma tulee olemaan hieno läpileikkaus menneistä vuosista ja samalla katsaus tulevaan. Kesällä nähdään sekä suuria tähtiä maailmalta että tulevaisuuden lupauksia kellareista. Myös festivaalialue palveluiden ja oheisohjelman osalta kokee tänä vuonna useita uudistuksia, joista pääsemme kertomaan lisää keväämmällä. Hieno juhlavuosi tulossa”, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.
Qstockin päiväkohtaisten lippujen myynti alkaa keskiviikkona 8.2. klo 9 Ticketmasterin myyntikanavilla.
Qstock 2023 järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.. Qstock on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.
– –
PÄIVÄKOHTAISET ESIINTYJÄT (7.2. mennessä julkistetut):
Perjantai 28.7.: Megadeth (US), VV, Apulanta, Gettomasa, Gasellit, BESS, Cledos, Turmion Kätilöt, Ilta, J. Karjalainen, Kissa, KUUMAA, Radiopuhelimet, Stam1na, Aliisa Syrjä ja Averagekidluke.
Lauantai 29.7.: Ellie Goulding (UK), ALMA, Battle Beast, D-A-D (DK), costee, Insomnium, Dagny (NO), Epica (NL), Erika Vikman, Ida Paul & Kalle Lindroth, Isac Elliot, Olavi Uusivirta, Popeda, Ramses II, Sexmane, The 69 Eyes, Michael Monroe ja Lauri Haav.

Lähde: Qstock
Kuva: Pete Alander