Northern Genocide julkaisi musiikkivideon tulevalta toiselta albumiltaan

Promokuva: Teppo Ristola
MAINOS:Tiedote 31.8.2023

Lahtelainen modernia melodista metallia soittava Northern Genocide palaa julkaisukantaan. Lähes päivälleen neljä vuotta sitten, yli miljoonaa streamausta saanut, debyyttialbumi “Genesis, Vol. 666” saa jatkoa ensi vuoden puolella, kun kakkosalbumi “The Point of No Return” julkaistaan Inverse Recordsin kautta.

Ensimmäinen single “Harbingers of Genocide” julkaistiin tänään ja kappaleesta tehtiin näyttävä musiikkivideo, jonka ohjauksesta, kuvauksesta ja editoinnista vastasivat Olli Tiainen ja Niko Peipsalo.

Katso “Harbingers of Genocide” musiikkivideo:

Bändi kommentoi:
“Harbingers of Genocide on kertomus maailmanlopun sanansaattajista, joita olemme me itse. Hyökkäys ihmisen syvintä olemusta vastaan johtaa lopulliseen tuhoon. Kappale yhdistää suoraviivaisen vyörytyksen eeppisiin melodioihin. Stephanie Mazorin johtamat kertosäkeet virittävät tunnelman sopivaksi hetkeen, joka koittaa ennen viimeistä kellonlyöntiä.”

KUUNTELE Harbingers of Genocide single: https://push.fm/fl/ng-harbingers

Northern Genocide perustettiin 2010 Helsingissä. Kaikki alkoi kahden koulukaverin tapaamisesta. Kitaristi Pyry oli saanut selville tuottaja Rainerin kiinnostuksesta konemusiikkia kohtaan. Molemmat olivat soittaneet useissa metallibändeissä, mutta nyt he halusivat kokeilla jotain erilaista tuomalla koneellisia vaikutteita metallimusiikkiin. Jo samana vuonna alkoi armoton demojen äänittely kotistudiolla.

2012 bändin riveihin liittyi uusia jäseniä demottelua ja keikkoja varten. Joulukuussa 2013 bändi aloitti 3-raitaisen demon äänittämisen studiolla. Alkuperäisen miehistön hieman muututtua, demolla on kuultavissa rummuissa Markku Tuuri, bassossa Toni Jokiranta, Pyry kitaroissa ja Tommi Salonen vokaaleissa. Demo ”Atlantis” valmistui lokakuussa 2014. Heti perään alettiin työstämään 5-raitaisen EP:tä ”Planet Asylum”, joka julkaistiin 2015.

Vuonna 2019 debyyttialbumi ”Genesis vol. 666” näki päivänvalon. Julkaisu oli onnistunut ja lätyn ainoa suomenkielinen kappale ”Ikiruoste” niittikin mainetta kiitettävästi. NG:n musiikillinen tyyli oli tässä vaiheessa jo hieman siirtynyt alun industrial-vaikutteista enemmän modernin metallin suuntaan.

Kun työ uutta täyspitkää albumia varten alkoi 2020, oli ”pitkä kylmä talvi” päällämme. Vaihdoksia miehistössä syntyi ja komppikitaroihin naarattiin Jussi Pulliainen. Bassotaiteilijana aloitti Arto Viitanen. Eeppinen löytö oli myös Leo Korhonen rumpuihin. Mies opetteli tulevan albumin 10 biisiä kuukaudessa ja tuli nakuttelemaan kannut narulle kiitettävällä otteella.

Tuleva albumi ”The Point of No Return” saatiin vihdoin valmiiksi kesällä 2023. Albumin tuotantoprosessi oli pitkä, mutta se totisesti oli sen arvoista. Levyn suhteen ei tehty kompromisseja ja lopputulos onkin parasta NG:tä mitä tähän mennessä on kuultu. Uudet ideat ja koko bändin yhteistyö sai aikaan eheän, potkivan ja rikkaan albumin. Levy jatkaa siitä, mihin ”Genesis vol. 666” jäi ja mukana onkin aggressiivisemmat riffit ja massiivisemmat orkestraatiot kuin koskaan. Vierailevat laulajat, kuten Stephanie Mazor ja Tommy Tuovinen, sekä useat instrumenttien soittajat tuovat lisää syvyyttä albumin kappaleisiin. Tommi Salosen kirjoittamat lyriikat kritisoivat maailman ylikansoitusta, korrutiota, vallan väärinkäyttöä ja kertovat ihmisen mielen synkimmistä onkaloista.

Albumi ilmestyy vuoden 2024 alussa. Julkaisijana toimii Inverse Records.

Northern Genocide – Harbingers of Genocide (single 2023)
Sävellys: Pyry Pohjanpalo & Rainer Pekkinen
Sanoitus: Tommi Salonen
Tuottaja: Rainer Pekkinen
­
Singlen kansi Petri Lampela

 

Kokoonpano:
Laulu – Tommi Salonen
Lead Kitara – Pyry Pohjanpalo
Komppikitara – Jussi Pulliainen
Basso – Arto Viitanen
Rummut – Leo Korhonen
Tuottaja – Rainer Pekkinen

Linkit:
https://www.northerngenocide.com
https://www.facebook.com/northerngenocide
https://www.instagram.com/northerngenocideband
https://northerngenocide.bandcamp.com


Lähde: Inverse Records
Kuva: Teppo Ristola

 | Profiili

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.