Helsinkiläinen prog n’ roll bändi Kick The Giant julkaisee debyyttialbuminsa heinäkuussa – “Out of Time single” ja musiikkivideo ulkona

Promokuva: Frida Lönnroos
MAINOS:Tiedote 3.4.2024

Helsinkiläinen progressiivista rockia ja metallia soittava Kick The Giant julkaisee debyyttialbuminsa “Presence” 5.7.2024 Inverse Recordsin kautta. Albumin ensimmäinen single ‘Out of Time’ julkaistiin tänään ja Vesa Ilkan tekemän musiikkivideon voi katsoa alta.

Tony Hentilä kommentoi:
“Tuntuu uskomattomalta että meidän debyytti tulee vihdoinkin valmiiksi. Ollaan työstetty tätä tosi kauan ja matkan varrella on ollut vaikka mitä viivästyksiä ja ongelmia. 2022 syksyllä sain tietää sairastavani laajalle levinnyttä imukudossyöpää ja siinähän se elämä sit menikin aikamoisissa oloissa 2023 kesään asti. Just kun oli ehtinyt huokasta helpotuksesta niin isäni kuoli äkillisesti sitten vielä vuoden loppumetreillä ja se oli itselle iso menetys. Isäukko oli itselle hyvin tärkeä monellakin eri tapaa, mutta erityisesti musiikillisena vaikuttajana itselle.

Kaiken tän jälkeen tuntuu ihan mahtavalta seistä selviytyjänä nää kaikki asiat takanapäin ja pelkästään kun katsoo Out Of Timen musavideota sen täydessä loistossa niin menee kyllä iho kananlihalle ja tulee tippaa linssiin. Musa ja tää mun bändi on mulle ihan parasta just nyt.”

 

Yhtyeen taustat

Kesällä 2013 ilmoille kajahti bändin ensimmäiset soinnut, kun Tony Hentilä ja Oskar Ketola tapasivat yhtyeen perustamisen merkeissä. Oskar ja Tony olivat aikaisemmin soittaneet samoissa bändeissä, ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Bändin ensimmäiseksi rumpaliksi liittyi pian yhteinen kaveri Riku Rahm, minkä jälkeen bändi toimi pitkään triona sessiobasisti Kai Ketolan kanssa. Muutamien miehistövaihdosten jälkeen bändin jäseniksi vakiintuivat Tonyn ja Oskarin lisäksi basisti Lauri Aho ja rumpali Emilio Jones.

Vuonna 2014 Kick The Giant julkaisi ensimmäisen sinkkunsa ja musiikkivideonsa nimeltä Skip!?! , joita seurasi 2015 julkaistu EP No Boundaries. EP:n musiikkivideobiisi Space Adventure Pt.1 “Pineapple” sai tuohon aikaan paljon näkyvyyttä uusien bändien taivaalla. Esimerkiksi Teppo Vapaus kirjoitti Soundi-lehdessä bändistä ja musiikkivideosta seuraavasti:

“Kick The Giantin musiikki on iloittelevaa ja vähän kieli poskessa tehtyä poppiprogea, joka ei täysin väistä koukkuja eikä ainakaan ota itseään liian vakavasti. Livenä tämä skulaa ihan varmasti ja kertaluontoisena nautintona video aiheuttaa nopeaa euforiaa ja naurun purskahduksia. Yleensä inhoan tällaista hassuttelua, mutta tämän ryhmän vilpittömyys paistaa läpi, ja sen taustalla on aitoa osaamista.”

No Boundaries -EP:tä seurasivat vuoden 2016 single ja musiikkivideo Freedom sekä 2017 single Sonja, jotka ovat bändin kuunnelluimpia biisejä.

Biisilista:
1. Presence
2. Statement
3. Out Of Time
4. Overture
5. Damned Or Divine
6. Stop Signs
7. Distant Memories
8. Mountain Of Nothing
Miksaus: Santtu Lehtiniemi
Masterointi: Svante Forsbäck
Albumin kansi: Olli Hyvärinen

 

Kokoonpano:
Tony Hentilä – kitara & laulu
Oskar Ketola – koskettimet & laulu
Lauri Aho – basso & taustalaulu
Emilio Jones – rummut, perkussiot ja taustalaulu

Linkit:
https://www.facebook.com/kickthegiantofficial
https://www.instagram.com/kickthegiantofficial
https://kickthegiant.bandcamp.com

Lähde: Inverse