Grave Pleasuresin albumin julkaisu lähenee – Viimeinen single “High On Annihilation” ulkona nyt musiikkivideon kera

Kuva: Raisa Krogerus

Tiedote 5.4.2023

Suomalaisen post-punkin lippulaiva Grave Pleasures jatkaa varmalla tahdilla kohti kolmannen täyspitkän studioalbuminsa julkaisua. Parin viikon päästä julkaistavaa Plagueboys-levyä pohjustettiin viime perjantaina vielä yhdellä singlellä, joka kantaa nimeä High On Annihilation. Levyltä on aikaisemmin kuultu kappaleet Society Of Spectres sekä Heart Like A Slaughterhouse.

”Kirjoitin kitaroiden osuudet ja sanoitukset tähän kappaleeseen, kun olin Elvis Costello & The Attractions -yhtyeen This Year’s Model -albumin vaikutuksen alaisena. Otin inspiraatiota myös Madonnan alkuaikojen rumpukoneiden tuomista fiiliksistä sekä QOTSAn kitarariffittelyistä.

Kappaleen sanoituksissa tiedostetaan, että koko maailmamme on menossa päin helvettiä, mutta sille antaudutaan, se hyväksytään, ja sitä kohti lähdetään hymyillen”, laulaja Mat McNerney kertoo.

Viimeinen sinkkulohkaisu saa edeltäjänsä tavoin seurakseen David Fittin ohjaaman musiikkivideon, jonka luoma tunnelma vahvistaa kappaleen sanomaa.

Yhtye on kuvaillut kohta ilmestyvän Plagueboys-albumin olevan Grave Pleasuresin kypsin, mutta samalla vaarallisin julkaisu. Kokonaisuus tasapainottelee valon ja pimeyden ristiriidan äärellä, ja edustaa samalla yhtyeen nimessäkin esiintyvää kaksijakoisuutta synkkyyden ja nautinnon välillä. Tämän kaksijakoisuuden ytimessä myös nyt julkaistu High On Annihilation seikkailee.

Albumin julkaisua juhlitaan spesiaalikeikalla huhtikuun 28. päivä Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa Helsingissä. Liput myy Tiketti. Edellisenä päivänä yhtyeen voi käydä katsastamassa Tampereen Yo-talolla.

Plagueboys-albumin kappalelistaus: 1. Disintegration Girl 2. Heart Like A Slaughterhouse 3. When The Shooting’s Done 4. High On Annihilation 5. Lead Balloons 6. Imminent Collapse 7. Society Of Spectres 8. Conspiracy Of Love 9. Plagueboys 10. Tears On The Camera Lens Kansikuva: Tekla Vály

Plagueboys-albumista on saatavilla CD:n ja mustan vinyylilevyn lisäksi myös 300 kpl kokoisia eriä vinyylilevyjä erikoisväreissä. Levykauppa Äx:n valikoimista löydät keltaisen version. Ennakkoon tilaamalla osallistut myös julkkarikeikan lippujen arvontaan.

Vuonna 2015 Beastmilkin jälkimainingeista syntynyt Grave Pleasures on jokaisella albumillaan uudistanut ja kasvattanut ydinkonseptiaan uusiin sfääreihin. Uuden musiikin on työstänyt Motherblood-albuminkin timantiksi hionut joukko muusikoita, kuten Mat McNerney (Hexvessel, Carpenter Brut, Me & That Man) sekä kitaristit Juho Vanhanen (Oranssi Pazuzu) ja Aleksi Kiiskilä (Šamane, PA Kiiskilä). Albumi sovitettiin yhdessä basisti Valtteri Arinon sekä rumpali Rainer Tuomikannon (Ajattara) kanssa.

Postapokalyptisestä tuhosta ja kaaoksesta inspiraatiotaan ammentava yhtye on julkaissut tähän mennessä albumit Dreamcrash (2015) sekä kulttiklassikoksi muodostunut Motherblood (2017), joka ylsi myös Kerrangin Albums Of 2017 TOP 50 -listalle. Yhtye on tehnyt myös mittavia kiertueita mm. Killing Joken, Convergen sekä Ministryn kanssa.

GRAVE PLEASURES | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Raisa Krogerus

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.