Nummirock kasvatti kävijämääräänsä

Tiedote 24.6.2023

Metallikansa vietti juhannusta mainioissa tunnelmissa Nummirockissa. Behemothin keikkaan päättyvä festivaali keräsi Kauhajoen Nummijärvelle yhteensä yli 18 000 kävijää, noin pari tuhatta enemmän kuin edellisenä vuonna. Tapahtumaa on juhlittu iloisen riehakkaissa tunnelmissa, vakavia järjestyshäiriöitä ei ole ollut, ja Nummirockin henki on ollut läsnä niin tapahtuma-alueella kuin legendaarisessa leirinnässä, johon ensimmäiset juhannuksen juhlijat asettuivat tuttuun tapaan fiilistelemään tunnelmia jo yli viikko ennen varsinaisen Nummirockin alkua.

“Pitää antaa kiitosta rauhalliselle ja mahtavalle yleisölle, joka teki tästä festivaalista jälleen kerran unohtumattoman elämyksen. Ilman upeaa yleisöä ja koko Nummirockin taustatiimiä tätä festivaalia ei olisi”, Nummirockin promoottori Tero Viertola sanoo.

Paikan päällä käytiin myös Wacken Metal Battle -kisan finaali, jonka voiton vei helsinkiläinen death metal -bändi Omnivortex. Yhtye lähtee keikalle saksalaisen jättifestivaalin lauteille vielä myöhemmin tänä kesänä.

“Fiilis on uskomaton, ja ei olisi uskonut, että tällaista tapahtuu ikinä. Lähdemme Saksaan sopivasti jännittyneinä, ja kaasu pohjassa mennään, kuten aina”, Omnivortexin laulaja-kitaristi Severi Saarioja lupaa.

Ensi vuoden Nummirockia on alettu jo suunnitella, ja Tero Viertolalla onkin jo joitain ajatuksia vuoden 2024 varalle. Nummirockissa on perinteisesti nähty Suomen festivaalikesän ekslusiivisia keikkoja, ja tuttuun tapaan tarkoitus on vetää hihasta lauteille myös jotain ennennäkemätöntä.

“Tämän vuoden onnistunut tapahtuma ja hieman uudistettu toimiva alue kehittyy edelleen ensi vuonna, ja kyllähän tässä on jo tehty kiinnityksiäkin ensi vuodelle”, Viertola kertoo salamyhkäisenä.

Nummirock järjestetään ensi vuonna 20.–23.6.2024.

Nummirockissa tänä vuonna esiintyivät:

Aborted
Appendix
Asking Alexandria
Azaghal
Balance Breach
Beast in Black
Before the Dawn
Behemoth
Bloodred Hourglass
Blood Red Throne
Bloodywood
Bob Malmström
Born of Osiris
Business City
Brymir
Chronoform
Dead Shape Figure
Elvenking
Enemy Inside
Finntroll
Foreseen
Gutalax
Heavy Metal Perse
Havukruunu
I Am Your God
I Am The Night
Kalmah
King Satan
Maj Karma
Misþyrming
Mors Subita
Nummirock Ensemble
Nyrkkitappelu
One Morning Left
Stam1na
Stereo Terror
Ruoska
Stratovarius
The Bullet Biters
Turmion Kätilöt
Vader
Valse Triste
Varjola
Vermilia
Viikate
Vorna
Voutsa
Wacken Metal Battle Finland -kisan finalistit: Folkrim, Omnivortex, What Awaits Us ja Wretched Path

Nummirock on ikärajaton tapahtuma, jonka suositusikä on 16 vuotta.

www.nummirock.fi
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok
Youtube


Lähde: Ginger Vine Management & PR