Metallitulokas Parashyne julkaisee esikoisalbuminsa elokuussa – uusi “Beehive”-single julkaistu

Kuva: Rocktografia
MAINOS:Tiedote 6.6.2024

Melodisen metallin, rockin ja jopa progressiivisten elementtien kanssa taiteileva Parashyne pääsee kesän lopulla albumikantaan, kun yhtyeen debyyttialbumi Calibration julkaistaan 9. elokuuta. Tällä viikolla julkaistava albumin ensimmäinen single Beehive esittelee samalla uuden yhtyeen jäsenistön: Parashynen vokalisti ja primus motorin Tanja Härkösen sekä huippukitaristi Samuli Federleyn ohella yhtyeen riveissä ovat nyt myös basisti Sofia Kaipainen sekä rumpuohjelmoinneista vastaava Tomas Kasprzyk. Uudella biisillä on lisäksi mukana Shiraz Lanen Hannes Kett, jonka taustalaulut täydensivät kokonaisuuden.

“Beehive kertoo massoista, oravanpyörästä ja halusta erottua ja päästä pois tasaisesti eteenpäin liikkuvasta laumasta. Joka päivä miljardit ihmiset käyvät läpi saman rutiinin joka ikinen päivä: ‘work, eat, sleep, repeat’, vain jatkaaksen samaa päivä toisensa jälkeen läpi elämän. Kuten mehiläiset mehiläispesässä”, Tanja Härkönen kertoo.

Tuosta virrasta on myös vaikea päästä irti, ja pakollisen työn osuus ihmisten elämässä on omiaan imemään ajan ja energian. Myös normaalien perhekuvioiden pyöritys ottaa oman osansa yksilön energiasta ja ajasta.

“Ja kaiken lisäksi ihmisillä ja yhteiskunnalla yleisesti ei ole paljoa ymmärrystä niitä kohtaan, jotka erottuvat joukosta. Heidät leimataan laiskoiksi, hulluiksi tai tyhjänpäiväisiksi unelmoijiksi. Joten myös ihmiset ympärilläsi voivat yrittää vetää sinut takaisin hälinään, takaisin mehiläispesään, takaisin paikallesi yhtenä työläisistä.”

Beehiveen on kuvattu myös musiikkivideo. Videon kuvauksesta vastaa musapiireissä tunnetun Rocktografian Niko Sihvonen, joka kuvasi myös Parashynen aiemman Ghost-videon. Parashynen voimanainen ja “kapteeni” Tanja Härkönen vastasi jälleen editoinnista ja ohjauksesta.

“Beehiven video näyttää vilauksia jokapäiväisestä hälinästä ihmisten’ ‘mehiläispesistä’, kiireisistä kaupungeista, joissa ihmiset ja autot vilisevät ympäriinsä kuin mehiläiset. Ja niin myös bändin jäsenet kuvattiin tositoimissa erilaisissa urbaaneissa kolkissa Helsingin Pasilan betoniviidakossa. Aiheeseen sopivasti myös videon yleisfiilis on levoton; paljon pikakelauksia, liikettä ja äkkinäisiä leikkauksia”, Härkönen kuvailee.

Parashyne on:
Laulu: Tanja Härkönen
Kitarat: Samuli federley
Basso: Sofia Kaipainen
Rumpujen ohjelmointi: Tomas Kasprzyk

PARASHYNE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TIKTOK | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR