Jyväskyläläinen Mercyside julkaisi debyytti-EP:n “Under The Silence”

Kuva: Mercyside
MAINOS:Tiedote 12.4.2024

Jyväskyläläinen Mercyside on julkaissut ensimmäisen EP:n “Under the Silence”. Yhtye perustettiin vuonna 2013 ja yhtye on sen jälkeen heittänyt tusinoittain keikkoja kotikaupungissaan ja sen ympäristössä. Bändin tarina sai alkunsa, kun basisti Marko Järvinen alkoi muiden projektiensa ympärillä kaivata kokoonpanoa, jonka kanssa voisi heittää keikkaa lähiseudulla. ”Ei näitä pelkästään omaksi iloksi treeniksellä hangata, homman suola on siellä luotiliivilähiöiden lauteilla” Järvinen on todennut.

Alkuaikoina keikkasettiin kuului enimmäkseen cover-biisejä ja tyylilajeina olivat kasarihevi ja melodinen heavy metal. Pian bändiä alkoi kuitenkin kiinnostaa oman musiikin tekeminen ja viime vuosina keikoilla onkin kuultu lähinnä Mercysiden omaa tuotantoa, covereita on ollut mukana vain mausteeksi. Tyylillisesti Mercysiden oma musiikki on kuitenkin edelleen lähellä cover-juurien suuntauksia.

Huhtikuun 2024 alussa Mercyside lunasti viimein kolmisen vuotta takaperin paikallislehdelle (https://www.sjl.fi/paikalliset/2952517) antamansa lupauksen oman musiikin julkaisemisesta. 5.4.2024 näki päivänvalon Mercysiden EP ‘Under the Silence’. Kyseessä on neljän kappaleen kokonaisuus, jolla kuullaan bändin alkuvuosien sävellyksiä. Under the Silence kuvaa hyvin Mercysiden kehitystä hard rockista kohti tummempia sävyjä ja raskaampia säveliä. EP:llä kuultavaan Mercysiden kokoonpanoon kuuluvat Olli Harju (laulu), Jani Vesterlund (kitara) ja Marko Järvinen (basso), rummuissa kuullaan Erno Himmelää ja Sakari Helinkoa. Mercysiden sävellyksistä ja sanoituksista vastaa kolmikko Järvinen-Harju-Vesterlund ja keikkakuntoon tuotokset sovitetaan yhteistyönä.

Nykytuotannosta löytyy useita kantaesityksensä saaneita, vielä julkaisemattomia biisejä, jotka toivottavasti päätyvät tulevaisuudessa suoratoistoihin ihmeteltäväksi. Vaikka omien kappaleiden työstö levylle palkitsevaa onkin, paras palaute tulee aina live-esiintymisistä, joita Mercyside aikoo jatkaa tulevaisuudessakin. Yhden keikan jälkeisen palautteen Harju on painanut mieleensä tulevia esiintymisiä silmällä pitäen: ”Porukkaa oli vähän, mutta ei bändi siitä välittänyt, kaikkensa antoivat perkele!”

Under the Silence löytyy suoratoistoalustoilta ja siihen voi tutustua esimerkiksi Youtubessa tai Spotifyssa. Albumin kansitaiteesta vastasivat AI:n avustuksella Jani Vesterlund ja Olli Harju.

Kuva: Mercyside

Lähde: Mercyside