Geoff Tate Tampereelle ja Turkuun helmikuussa 2022

MAINOS:Tiedote 18.11.2021
Queensrÿche-yhtyeen alkuperäinen laulaja helmikuussa Suomeen.
Geoff Tate yhtyeineen nähdään Tampereen Yo-talolla 23. helmikuuta ja Turun Utopia Clubilla 24. helmikuuta 2022.
Geoff Tate oli perustamassa Queensrÿche-orkesteria 1980-luvun alussa. Bändistä kehittyi muutamassa vuodessa progressiivisen metallin suunnannäyttäjä, jonka Rage for Order -albumi vuodelta 1986 määrittelee taitoa ja näkemystä vaativaa heavyn alalajia.
Geoff Tate vastasi osasta Queensrÿchen sanoituksista, jotka leimasivat bändin “ajattelevan miehen metalliksi”. Taten pohdiskelut ja yhteiskuntakritiikki ja bändin kunnianhimo synnyttivät joka tapauksessa suurteoksia.
Konseptialbumi Operation: Mindcrime vuodelta 1988 ja sitä seuranneet Empire ja Promised Land olivat sekä kaupallisia että taiteellisia menestyksiä.
Queensrÿchen 1990-luvun alkuun sijoittuneen kultaisimman kauden suurimmat hitit olivat Grammy-ehdokkaat iätön balladi Silent Lucidity ja tukkahevimäinen  I Don’t Believe in Love.
Queensrÿchen ja Geoff Taten tiet erosivat vuonna 2012. Vokalisti on jatkanut sen jälkeen uraansa sekä Operation Mindcrime -yhtyeen kanssa että omalla nimellään. Viimeisin Geoff Tate -albumi Sweet Oblivion ilmestyi vuonna 2019.
Suomen lopputalvessa 2022 on luvassa läpileikkaus Geoff Taten suurimmista hetkistä ja tunnetuimmista hiteistä. Empire-klassikko on jo saavuttanut 30 vuoden iän ja Rage for Order on myös mukana ohjelmistossa.
Rob Halfordiin ja Bruce Dickinsoniin verrattu heavyn kultakurkku Geoff Tate pääsee jälleen näyttämään, miksi hän on yksi genren elävistä legendoista.
Geoff Tate (USA)
ke 23.2.2022 Tampere, Yo-talo
to 24.2.2022 Turku, Utopia Club

Liput alk. 35 e (Lippu.fi) / ovelta 40 e, mikäli jää.

Ennakkomyynti alkaa pe 19.11.2021 klo 9.
Silent Lucidity:
I Don’t Believe in Love:

Lähde: Nem Agency
Kuva: Metalliluola

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.