Lahtelainen Alun loppu julkaisi toisen singlensä – Kyllä kuolemastakin voi ja saa tehdä yhdessä hoilattavaa hanurinheiluttelumusiikkia

Kuva: Juha Skog
MAINOS:Tiedote 19.4.2024

Lahtelainen Alun loppu tekee ja edustaa lopun ajan musiikkia. Yhtye jatkaa 18.4.2024 julkaistulla singlellään “Kuolonkello” kuoleman eri aspektien läpikäymistä. Siinä missä albumin ensimmäinen, 7.2.2024 julkaistu “Hyvä päivä kuolla” on raadollinen kuvaus oman lapsen kuolemasta ja millaisiin syvyyksiin se voi kokijansa upottaa, “Kuolonkello” kuvaa puolestaan viimeistä hetkeä, sitä viimeistä hengenvetoa, joka meillä kaikilla on edessämme.

Kuuntele kappale musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/alunloppu-kuolonkello

Se on se hetki, kun lopulta tajuaa kuoleman ehdottomuuden, tiensä päätöksen, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole, eikä tule. Kuolonkello soi. Sävellys ja sanat syntyivät yhdeltä istumalta yhtenä joulukuisena yönä 2021. Todennäköisesti alitajunta yritti omalla kierolla tavallaan ymmärtää ystävän viimeisiä hetkiä, tuoda lohtua ja saattaa edes jotakin järkeä tähän lopun aikaan. Synkästä aiheesta huolimatta kappaletta voisi luonnehtia yhtyeen mittapuulla kuitenkin jopa svengaavaksi ja kertosäettä mukaansa tempaavaksi, melkeinpä tanssittavaksi.” kertoo yhtyeen kitaristi Esko Tikkala.

1. Kuolonkello

“Alun loppu sai alkunsa lopun alusta, kun joulukuussa 2021 muusikko Juha Kautto menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen. Kesken oli kymmenkunta kappaletta, jotka tuli saattaa valmiiksi viimeisenä tekona ystävälle. Tausta menee kuitenkin huomattavasti pidemmälle. Oltiin Juhan kanssa reilu kymmenisen vuotta tehty ja aika ajoin julkaistu omaksi iloksemme musiikkia, jonka sanoma oli kuvailla elämässä epäonnistumisen eri muotoja. Osa näistä biiseistä oli päätynyt nettiinkin asti (Soundcloud: kautto&tikkala), mutta minkäänlaista suurempaa päämäärää hankkeella ei ollut. Kunhan nyt silloin tällöin väsättiin jotakin omien bändihankkeidemme lomassa, jos ei muutoin, niin ainakin kavereiden kiusaksi.

Oltiin oikeastaan jo jollakin asteella lopetettu, muiden musakuvioiden viedessä meitä eri suuntiin, kunnes loppusyksyllä 2019 esittelin Juhalle Hidarissa (Hiidenkivi-niminen anniskeluliike Lahdessa) muutamaa uutta biisi-ideaa, jotka eivät sopineet millään muotoa silloiselle bändilleni. Juhan mielestä ne olivat jo vähän liiankin raadollisia ja, että viinankiro oli niissä jo turhankin vähäisessä määrin esillä verrattuna aiempiin tekeleisiimme. Päätettiin kuitenkin tehdä ne pois kuljeksimasta ja samalla metodilla edettiin kuin aiemminkin: Minä sävelsin rungon, jonka päälle tein sanoituspohjan. Sitä sitten yhdessä muokattiin ja sovitettiin. Syksyllä 2021 oltiin siinä vaiheessa, että suht valmiina oli 10 biisiä ja suunniteltiin jo alustavaa studioaikaa keväälle 2022. Ilo ja remakka loppui kuitenkin kuin seinään, kun Juha yllättäen menehtyi.

Vasta maaliskuussa 2022 palasin biiseihin uudestaan. Olin aluksi ajatellut hylkääväni ne ja koko projektin, mutta muutaman kuukauden kypsyttelyn jälkeen päätin sitten kuitenkin viedä hankkeen loppuun asti. Niin olisi Juhakin tehnyt. Muokkasin kappaleet yhden teeman, kuoleman, ympärille. Hankkeesta syntyi oikea bändi Alun loppu ja biisikokonaisuudesta Alun Loppu: Lauluja kuolemasta. Albumi (valmistui vuoden lopussa 2023) on kokonaisuudessaan tehty ja omistettu Juha Kautolle ja se tullaan julkaisemaan vuoden 2024 aikana sekä fyysisessä muodossa että suoratoistopalveluiden kautta. Ensimmäisenä lohkaisuna julkaistiin 7.2.2024 sekä single että lyriikkavideo kappaleesta Hyvä päivä kuolla, toinen, ehkäpä hivenen kuuntelijaystävällisempi single ja lyriikkavideo kappaleesta Kuolonkellojulkaistaan 18.4.2024. Ennen koko albumia, 9.5.2024, tullaan vielä julkaisemaan kolmas single ja video nimikkobiisistä Alun loppu. Itse albumin,Alun loppu: Lauluja kuolemasta, julkaisupäivä on 31.5.2024. Julkaisijana toimii Inverse Records.” – Esko Tikkala

Alun loppu on:
Jaakko Anttonen (laulu)
Kalle Lindfors (rummut)
Esko Tikkala (kitara)
Juha Skog (basso)

https://www.facebook.com/alunloppu/
https://www.instagram.com/alunloppu_official/
https://linktr.ee/alunloppu


Kuva: Juha Skog
Lähde: Alun loppu

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.