Nightwish julkaisee uuden albuminsa “Yesterwynde” 20. syyskuuta

MAINOS:Tiedote 30.4.2024

Nightwish julkisti hiljattain uusineensa levytyssopimuksen saksalaisen Nuclear Blastin kanssa ja viimeistelevänsä seuraavaa albumiaan. Tänään yhtye paljasti tulevan albuminsa nimeksi ”Yesterwynde” ja se ilmestyy 20. syyskuuta. Samalla julkistettiin albumin kansitaide, joka on Pete Voutilaisen käsialaa, sekä kappalelista.

Lisäksi yhtye kertoo albumin ensimmäisen singlen “Perfume Of The Timeless” ilmestyvän 21. toukokuuta. Kappaleen voi tallentaa ennakkoon täältä https://nightwish.bfan.link/perfumeofthetimeless.a01. ”Yesterwynde” on Nightwishin 10. studioalbumi, joka on jatkoa vuonna 2020 julkaistulle Human. :II: Nature. -levylle.

’Yesterwynde’ on 12 tarinan mittainen matka ajan halki, ylistys ihmisyydelle ja muistutus kuolevaisuudesta. Kolmen vuoden levyntekoprosessi vei meidät Kiteeltä Abbey Road -studion kautta Helsingin Finnvoxille, ja lopputulos on meille yhden suuren unelman toteutuma. 10. albumimme näkee päivänvalon syyskuussa, ja olemme sanoinkuvaamattoman etuoikeutettuja päästä jakamaan tämä matka koko maailman kanssa”, Tuomas Holopainen kertoo.

Kappaleet:
1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of…
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of ‘Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight
Kansi: Pete Voutilainen

Kiteellä vuonna 1996 perustettu yhtye on saavuttanut kansainvälistä menestystä myymällä yli kymmenen miljoonaa levyä ja saaden yli 60 kulta- ja platinapalkintoa, julkaisemalla kuusi listaykköseksi noussutta albumia ja kolmetoista listaykkösenä noteerattua singleä. Lokakuussa 2018 Nightwish valittiin Tähtikatu – Walk of Famen 11:nneksi kunniajäseneksi. Vuonna 2020 julkaistiin yhtyeen viimeisin studioalbumi Human. :II: Nature, joka nousi edellisten levyjen tapaan listaykköseksi useissa maissa ympäri maailmaa.

Floor Jansen | Laulu
Tuomas Holopainen | Koskettimet
Emppu Vuorinen | Kitara
Jukka Koskinen | Basso
Troy Donockley | Irlantilainen säkkipilli, tinapillit, busuki, kehärumpu, sähkö- ja akustinen kitara, aerophone, laulu
Kai Hahto | Rummut & perkussiot

Kotisivut
Facebook
Instagram
Nuclear Blast 

Lähde: Pink Moon MGMT & PR