Raskasta progemetallia louhiva Split Iris julkaisi “Bloodred Dusk” -debyyttialbuminsa musiikkivideon saattelemana

Kuva: Petri Inkinen / Guilty Visuals
MAINOS:Tiedote 28.6.2024

Vuonna 2020 perustettu raumalainen Split Iris on nopeasti huomiota herättänyt modernin metallin yhtye, joka on tällä viikolla “Bloodred Dusk” -debyyttialbuminsa julkaisun äärellä. Julkaisijana toimii Yhdysvaltalainen Seek & Strike -levy-yhtiö. Viimeisenä nostona yhtye tarjoilee levyltä löytyvän “Guilt”-kappaleen, joka julkaistaan tyylikkään, synkänkauniin musiikkivideon saattelemana.

Spotify: https://open.spotify.com/track/3a4Qg1DhMFufhBkUfCGOGX

”Guilt sijoittuu albumin tarinassa siihen hetkeen, kun kaikki sortuu silmänräpäyksessä. Sovitus, riffit sekä kappaleen energia heijastavat kappaleen teemaa – kaoottisuutta, joka nostaa päätään kun maailma murenee ympäriltä. Lähdimme tällä kappaleella rohkeasti kokeelliselle linjalle, ja olemme lopputuloksesta erittäin ylpeitä”, yhtye kommentoi, ja jatkaa:

”Musiikkivideon produktiossa laitoimme kaiken luovuutemme likoon, ja halusimme lähestyä sitä täysin uudesta näkökulmasta. Video peilaa hienosti kappaleen tunnelmaa ja tarinaa, ja sen myötä tästä muodostui täydellinen audiovisuaalinen kokonaisuus. Olemme erittäin innoissamme, kun pääsemme viimeinkin jakamaan tämän kaiken faniemme kanssa!”

Split Irisin debyyttialbumin kappaleen muodostavat hienosti eteenpäin soljuvan, moniulotteisen tarinan kaaren, joka kuljettaa kuulijan Split Irisin uudelle aikakaudelle.

”Bloodred Duskin tarinan keskiössä on ihmiskunta sekä sen vääjäämättä lähestyvä loppu. Albumilla käydään läpi monelta eri kantilta ihmiskunnan rajoitteita sekä sen sinnikkyyttä. Yksi yleisistä teemoista on hybris ihmiskunnan luonteenpiirteenä – kuinka se tekee meidät sokeaksi rajoillemme sekä kontrollikykymme rajoitteellisuudelle. Syvimpien epätoivon hetkien aikana, ja jopa ollessamme kasvokkain täydellisen tuhon kanssa, luotamme silti siihen että kaikki on pelastettavissa”

1. Purge
2. The Veil
3. No Fear
4. Defiled
5. Drown
6. Guilt
7. Oath
8. Bloodred Dusk
9. Flood

Yhtyeeltä on kuultu aiemmin “Fog”-debyytti-EP, jolla Split Iris herätti metallipiirien huomion. Ammattimaisella otteella tuotettu musiikki nousee kansainvälisesti vertailukelpoiselle tasolle niin studiossa kuin livenä. Seuraavan kerran yhtye esiintyy albumin julkkarikeikalla 12.7. Porissa Enemies Everywheren kanssa. Venuena toimii Monttu New Level.

https://www.splitiris.com/
https://www.facebook.com/splitirisofficial
https://www.instagram.com/splitiris/
https://open.spotify.com/artist/08QfTWpB2d2tGtVA8Ldhru


Kuva: Petri Inkinen / Guilty Visuals
Lähde: Ginger Vine Management & PR