Modernia nu-metallia soittava Roju julkaisi ensimmäisen sinkun uuden laulajan kanssa

A New Dawn -singlellä mukana myös Medeian Laura Dziadulewicz.

Promokuva: Kristian Tilander
MAINOS:Tiedote 16.6.2023

Nu-metallin vuoteen 2023 päivittäneen Rojun uusi single A New Dawn merkitsee kirjaimellisesti uutta alkua bändille. Yhtye jatkoi eri teille alkuperäisen vokalistin Joni Karjalaisen kanssa joulukuussa 2022, ja tämän vuoden alusta yhtyeen uudeksi vokalistiksi sekä keulakuvaksi liittyi Tuomas “Tsuomasu”. Yhtye työstää taukoamatta uutta materiaalia uuden laulajansa kanssa, ja nyt tuon yhteistyön ensimmäisenä hedelmänä on kuultavissa uunituore single A New Dawn – uusi alku.

”Halusimme painottaa kappaleen teemassa uuden alkua bändin lisäksi myös koko ihmiskunnalle. Kappale toimii ikään kuin voimaannuttavana anthemina, joka julistaa uutta alkua kaikille kuuntelijoille!
 
Kappaleeseen haettiin myös aiempaa energisempää ja positiivisempaa otetta, unohtamatta bändin tavaramerkiksi muodostuneita elementtejä; pomputtavat riffit, isot kertosäkeet ja räjähtävä breakdown! Kappaleessa kuullaan myös Medeiasta tutun Laura Dziadulewiczin taustalauluja”, yhtye kommentoi ja jatkaa:

”Tämä kappale on tietysti vain alku sille mitä Roju tulee tulevaisuudessa olemaan. Meillä on uusia kappaleita työn alla ja niistä kuulette lisää alkusyksystä. Myös keikkoja on sovittu ympäri Suomen maata vuodelle 2023!”

Rojun debyyttisingle Calamity näki päivänvalon huhtikuussa 2020, ja sai yleisöltä todella positiivisen vastaanoton. Tämän myötä testinä kirjoitettu kappale päätyi osaksi useamman biisin kokonaisuutta. Näistä sessioista syntyi NIL -EP, joka julkaistiin vuoden 2021 tammikuussa. EP:n kolmas single Event Horizon on saavuttanut tähän mennessä jo yli 160 000 kuuntelua Spotifyssa, missä se päätyi myös Viral 50 – Finland -soittolistalle. Kappale on soinut useasti mm. Radio Rockilla, missä myös EP:ltä löytyvä Dark Clouds esiteltiin ensisoitossa.

Tulevat keikat:
20.7.  Lepakkomies HELSINKI
29.7 Maanalainen Tampere
7.10. Pikis, Jämsä
20.10. Semifinal, HKI
28.10. Nirvana (Utopian uus metalli-rokkiklubi), Turku
18.11. Kulttuuritalo Annis, Pori
1.12. 45 Special, Oulu
MORE SHOWS TBA!

Roju kokoonpano 2023:

Laulu: Tuomas “Tsuomasu”
Kitara: Joni Nuortimo
Kitara: Tero Loponen
Basso: Juha Janttonen
Rummut: Topias Muhonen
Samplet/DJ/FX: Roope “R-Cut” Juola

Kansikuva: Juha Janttonen

INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Kristian Tilander

 | Profiili

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.