Ranskalainen Cancel The Apocalypse julkaisi uuden singlen ”I Should Never Have a Stop”

Kuva: Pascal Imbault

Tiedote 5.5.2022

Ranskalainen post-metal-yhtye Cancel The Apocalypse julkaisee toisen kokopitkän albuminsa ”Terminus Stairway” 10.6.2022. Ensimaistiaiseksi bändi on nyt julkaissut singlen ”I Should Never Have A Stop”.

Kuuntele single:
Spotify: https://spoti.fi/3ya5902
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/306914507
Youtube: https://youtu.be/Y04XbFwYtUs
Apple Music: https://apple.co/3w688nw
Amazon: https://amzn.to/38HL7PX
Bandcamp: https://cancel-the-apocalypse.bandcamp.com/

Yhtye taustoittaa kappaleen tarinaa:
”I Should Never Have a Stop on surrealistinen ja dystooppinen metafora. Pelottavat ihmisiä syövät pedot ovat rynnänneet Pariisin kaduille verenhimoisina. He ovat kirjoittaneet uudet lakinsa Eiffel-torniin. He ovat unohtaneet keitä he ovat. He ovat unohtaneet viisauden. Heitä ei enää hallitse luonto tai oikeudenmukaisuus, heitä hallitsee kostonhimo. He purevat,satuttavat ja käskevät muita lopettamaan inhimillisyytensä, lopettaa puhuminen, leikkiminen ja koko olemassaolo. Ihmiset pakenevat metsiin ja merille tuota hulluutta.”
1. I Should Never Have a Stop

Ranskalainen Cancel The Apocalypse yhdistelee musiikissaan eri aikakausia ja kulttuureja. Yhtye sai alkunsa kun Bordeauxin konservatoriosta valmistuneet barokkiin erikoistuneet Audrey ja Arnaud alkoivat hahmottelemaan uudenlaista hybridisoundia.

He ihastuivat MetallicaNîmesin areenalla lämmitelleen My Own Private Alaskan laulajan Matthieu Miegevillen ilmaisuun ja hänestä tulikin myös Cancel The Apocalypsen laulaja. Rumpaliksi tuli GOROD-yhtyeen kautta Ranskan metalliskenessä tuttu Karol Diers. Sikäläinen musiikkimedia huomasi heti uuden tulokkaan ja bändi päätyi kiertämään kotimaassaan ja Saksassa soittaen mm Fusion Festivaleilla. Lämmin vastaanotto motivoi bändiä puskemaan eteenpäin.

Cancel The Apocalypsen soundissa yhdistyy jännitteisen kuplivalla tavalla rauhallisuus ja räiskyvyys. Kappaleet ovat sekä eheitä, että avant-gardistisia ja melodisia sekä syvällisiä. ”Terminus Stairway” -albumi on johdonmukaista jatkumoa debyyttialbumi ”Our Own Democracy”:lle. Audreyn sellon sointi soi yhä rikkaammin ja syvemmin ja Arnaudin kitara- ja pianomelodiat lähestyvät barokki- ja klassista soundia. Karolin rumputyöskentelyyn yhdistettynä bändin omaperäinen ilmaisu jossa on raakuutta ja eleganssia.

Yhtyeen luomassa kuvitteellisessa maailmassa johdossa on uudenlainen ihminen ja uudenlaiset sosiaaliset ja poliittiset koodit. Muistoina kaikuu 1900-luvun musiikillinen anarkia ja aktivismi joita inspiroivat mm Sea Shepherd, ranskalaiset intellektuellit, Malcolm X ja Martin Luther King. Yhtyeen musiikki heijastelee positiivisia humaaneja arvoja ja asioita joita ihmiset ovat valmiita tekemään toistensa eteen.

“Resilience as the highest gii that a man can have”.

Kokoonpano :
Paquet Audrey (sello)
Barat Arnaud (akustinen kitara)
Karol Diers (rummut)
Matthieu Miegeville (laulu)
Vierailijana: Catherine Févai (alto)

https://www.facebook.com/canceltheapocalypseofficial
https://cancel-the-apocalypse.bandcamp.com/


Kuva: Pascal Imbault
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.