Uusi melodisen rockin yhtye Parashyne esittäytyy “Break Away” -singlellään

Kuva: Parashyne
MAINOS:Tiedote 15.8.2022

Parashyne on täysin uusi bändiprojekti, joka sai alkunsa, kun sen perustaja Tanja Härkönen joutui erkanemaan edellisestä bändistään Silvernitesta. Musiikki on tarttuvaa ja melodista rockin ja kevyemmän metallin yhteenpunoutumista, pienillä synamusiikkivaikutteilla.

Vaikka toki vaikutteita Silvernitesta on havaittavissa, on Parashynen musiikki siitä poiketen täysin Tanjan omaa käsialaa, eikä pyri kuulumaan tiukasti mihinkään rajattuun alagenreen. Pointtina on melodiat, tarttuvuus ja kaikkiin rockmusiikin genreihin kuuluva melodisen sähkökitaran, vahvojen rumpujen ja basson läsnäolo.

Nyt julkaistava debyyttisingle “Break Away” saa seurakseen Kreikan Thessalonikin kaduilla kuvatun musiikkivideon.

Spotify: https://open.spotify.com/album/52wcfqqTaHhLLCW6oa34Ci

”Break Away kertoo sitkeistä tunteista ja siitä, kuinka joko jostain henkilöstä tai tapahtumasta ei vain pääse irti, eikä pelkkä aika auta. Aina jokin vie takaisin lähtöpisteeseen. Videossa tätä kuvastetaan siten, että vaikka on taittanut matkaa eteenpäin, lopulta päädytäänkin pikakelauksella alkuun. Video kuvattiin kävellen ympäri Kreikan Thessalonikin monimuotoisia katuja. Matka vie karuista sivukujista värikkäästi valaistuille pikkukaduille sekä vilkkaaseen kaupunkiliikenteeseen”, Härkönen kertoo.

1. Break Away

Parashynen debyytti-EP “One” tullaan julkaisemaan 23. syyskuuta.

Uudet musiikkimaailman tuttavuudet ja ehkä vähän yllättävät Suomi-Kreikka-yhteydet
olivat saattaneet Tanjan parin mutkan kautta Kreikan Thessalonikiin. Siellä yhteistyö Silverniten ja paikallisten muusikoiden kanssa alkoi, ja suotuisa ympäristö musiikinteolle löytyi jo jonkinlaiseksi legendaksi Kreikan musiikkipiireissä muodostuneesta Valve Studiosta, jossa tulevan EP:n kaikki kappaleet on miksattu ja masteroitu.

Parashynen ensijulkaisun kokoonpano koostuu laulaja-säveltäjä Tanjan lisäksi
sessiomuusikoista. Ajan kanssa nähdään, keistä vakituinen miehistö muodostuu. Ensijulkaisulla kitaran varressa taituroi monissa liemissä keitetty suomalainen sooloartisti ja kitarataituri Samuli Federley. Basson on hoitanut monien kansainvälisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt ja edellisestä Silvernite-yhtyeestäkin tuttu Strutter

https://parashynemusic.com/
https://www.facebook.com/Parashyne
https://www.instagram.com/parashyne/
https://www.youtube.com/channel/UCjvnG7ZYn07RAJKXwc-60bg
https://www.tiktok.com/@parashyne
https://open.spotify.com/artist/36JMfYgYwtCry0t3lPOWZH


Kuva: Parashyne
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.