Äänekoskelainen Scars of Solitude julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan – kiertää Suomea syksyllä

Kuva: Iitu Purhonen

Tiedote 16.8.2023

Scars of Solitude on julkaissut uuden ‘The Arsonist’ -singlen tulevalta, vielä nimeämättömältä studioalbumiltaan. Kappale syntyi yhtyeen ja Julius Ranta-Nilkun yhteistyön tuloksena kesällä 2022.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Tuomo Laulainen kertoo ‘The Arsonistin’ syntyneen yhtyeelle poikkeuksellisella tavalla.

“The Arsonist on suoraviivainen melodinen metallibängeri, joka oli mielestäni selkeä singlevalinta tulevalta albumilta. Biisi on helposti lähestyttävä ja mielestäni yksi onnistuneimmista kappaleistamme tähän mennessä, ja siten hyvä valinta levyn ensisingleksi. Saatiin biisin runko tarjottuna kitaristimme Jasperin veljeltä Juliukselta ja aihio inspiroi kovasti heti kättelyssä. Tämä oli meille uudenlainen lähestymistapa, sillä olemme tähän mennessä kirjoittaneet kappaleemme sataprosenttisesti itse. Hauska juttu, sillä tuntuu, että tämä biisi kuulostaa harvinaisen paljon Scars of Solitudelta, ehkä jopa enemmän kuin osa kokonaan itse kirjoittamistamme biiseistä!
Kuuntelin Juliukselta saamani demon pari kertaa, jonka jälkeen lyriikat ja laulumelodiat syntyivät kuin itsestään sohvalla jääkahvia hörpiskellessä. Eli voisi sanoa biisin syntyneen melko vaivattomasti! Alkuperäistä aihiota toki muovattiin enemmän meidän kuuloiseksi korvaamalla demon pianot kitaroilla ja kirjoittamalla soolot uusiksi. Ehdottomasti yksi omista suosikeista tulevalta levyltämme!”

Scars of Solitude nähdään syksyllä Psycheworkin ‘Spark of Hope’ -albumin julkaisukiertueella kuudella keikalla. Kiertueen Helsingin keikalla mukana nähdään myös Dreamtale.

15.9. Ottopoika, Kuopio
22.9. Lutakko, Jyväskylä
23.9.Ravintola Torvi, Lahti
6.10. On The Rocks, Helsinki
27.10. Bar Hurmos, Äänekoski
3.11. Hönö Baari, Tampere

Laulainen lupailee syksyn keikoilla kuultavan uutta biisimateriaalia:

“Uusia ja myös julkaisemattomia biisejä on soitettu jo kevään keikoilla ja niitä on tulossa mukavasti settiin tulevalla kiertueella. Kannattaa ehdottomasti tulla keikoille jos haluaa esimakua tulevasta albumista! Uutta musiikkia tullaan julkaisemaan lisää syssymmällä.
Aivan mahtavaa päästä keikkailemaan Psycheworkin völjyssä. Paljon hienoja hetkiä luvassa tien päällä!”

Scars of Solitude on Keski-Suomesta ponnistava kvartetti, jonka musiikissa itsetutkiskelevat ja-inhoiset tekstit paiskaavat kättä monipuolisesti tarjoillun metallin kanssa. Siinä missä yleensä melodisen metallin orkesterit marssittavat näyttämölle nahkahousuisia sankareita laukkaavillaratsuillaan, astelee Scars of Solituden tapauksessa lavalle täysin päinvastainen joukko.

Scars of Solitude perustettiin vuonna 2015 Äänekoskella ja se on nyt lukuisten vaiheiden ja miehistövaihdosten jälkeen löytänyt itsensä. Aiempien solistien ajoilta on vyön alle kertynyt jo debyyttialbumi ‘Deformation’, sekä lukuisia tehtyjä keikkoja ympäri Suomen.

Vuonna 2019 uuden tulemisensa tehnyt bändi on vakuuttanut yleisönsä keikoilla aiempaa varmemmin ottein ja tehnyt saman myös uusilla julkaisuillaan.

Bändi palasi julkaisukantaan toden teolla 2021 ‘IfThese Walls Could Talk’ EP:llään, jonka seuraaja on jo työn alla.

Linkit:
https://www.facebook.com/ScarsofSolitudeFI
https://www.instagram.com/scarsofsolitude/
https://www.youtube.com/channel/UCcH4O8CN_X0BJfQj26E44fg
https://open.spotify.com/artist/1IK2ka80tUPElSCwJ2fx1S?si=qFKFcNLKTQqovj7uo7gu2Q
https://tidal.com/browse/artist/9201914
https://www.deezer.com/en/artist/9548862
https://music.apple.com/us/artist/scars-of-solitude/987145720


Lähde: Scars of Solitude
Kuva: Iitu Purhonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.