Teatraalista metallia Endless Examin tapaan – Yhtye julkaisi musiikkivideon “Why”-kappaleelleen

Valokuva: Nina Mönkkönen
MAINOS:Tiedote 30.5.2024

Omaleimaisella tyylillään dramaattista ja intensiivistä metallia soittava Endless Exam sekoittaa musiikissaan hienosti aineksia progressivisen musiikin, tarttuvan rockin sekä välillä jopa mustan metallin maailmoista. Koukuttavat melodiat, kuorolaulut ja mahtipontiset kitaravallit muodostavat Endless Examin musiikin, jonka on tarkoitus koskettaa. Sen kokemista voi kuvailla matkana ihmismielen syviin ajatuksiin, jossa välillä soi voimakkaasti niin pohjaton kaipuu kuin ääretön ilo.

Endless Exam julkaisi viime vuonna debyyttialbuminsa Voice of Passion and Agony. Julkaisijana toimi Inverse Records. Tänään tältä albumilta nostetaan esiin vielä tuon levyn synkänpuoleinen päätösraita Why, joka sai tänään seurakseen musiikkivideon.

“Why kertoo mielenterveysongelmista, joista ulos pääsyyn ei ole enää jäljellä kuin se kaikista pahin. Kappale kuvaa asiaa läheisen näkökulmasta – tuskasta, syyllisyyden tunteesta sekä pohjattomasta surusta, joiden kanssa läheiset jäävät elämään menetettyään rakkaansa.

Aihe on minulle erittäin tärkeä henkilökohtaisten kokemusteni kautta. Vaikka aikaa kuluu, suru kulkee aina mukana. Kappaleen aihe tuntuu olevan valitettavan ajankohtainen ja mielestämme näistä asioista ei voi liikaa puhua. Pidämme kappaletta tavallaan levymme pääbiisinä ja sen vuoksi halusimme nostaa sen uudelleen esiin musiikkivideon myötä”, yhtyeen solisti Nina Kuronen kertoo.
Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin Tampereelta ja Uudeltamaalta ja omaavat pitkän kokemuksen niin teatteri-, kuin keikkalavoilta. Nämä kun yhdistyvät uniikkiin teatraaliseen ja dramaattiseen metalliin, on luvassa tarjolla yllättävä ja kokonaisvaltainen show!

Seuraavan kerran yhtyeen voi nähdä livenä Hard Rock Korppi -festivaaleilla Laukaassa perjantaina 7.6. Saman päivän muut esiintyjät ovat Zero Nine, Whipping Post, Rimbacher sekä Pinstripe. Liput tapahtumaan löydät täältä.

Endless Exam on:
Nina Kuronen – laulu
Jukka Saarinen – kitara
Tuomas Vartiainen – basso
Joni Kouki – rummut

INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR