Adamantra julkaisi toisen videoksikin tehdyn sodan kauhuja kuvaavan singlen

Kuva: Walokuvaaja Raimo Dahl @ hopeaajavaloa.fi "Kun normaalisti otetaan kymmeniä erilaisia promokuvia, tällä kertaa otatimme yhden ainoan bändikuvan 1800-luvun märkälevytekniikalla. Eipähän tarvinnut hirveästi pähkäillä mikä kuva valitaan."
MAINOS:Tiedote 29.5.2024

Kuukausi sitten progemetallibändi Adamantran kymmenen vuotta kestäneen hiljaiselon katkaissut An Unfinished Tale -single saa nyt seuraajan Treacherous Valour -kappaleesta, joka sekin löytyy ensi syksynä ilmestyvältä kolmannelta ja vielä toistaiseksi nimeämättömältä levyltä. Biisin taustalauluissa kuullaan Mikael Saloa ja Erik Kraemeria.

Kansitaide: Jan “Örkki” Yrlund / Susanna Kallinen

Basisti Jukka Hoffrén kertoo singlen taustoista:
”Kappaleen inspiraatiolähteenä ovat olleet mm. Syntynyt 4. heinäkuuta ja Rambo I -elokuvat ja se kertoo sotilaasta, joka on haavoittunut pahasti taistelussa. Maatessaan siteissä sotilassairaalassa viereisellä vuoteella on vihollisen sotilas samassa tilanteessa. Yhdessä he päätyvät miettimään, että vaikka vielä vähän aikaa sitten he yrittivätkin tappaa toisensa, nyt kummatkin haluavat vain pysytellä hengissä eivätkä enää toivo toistensa kuolemaa.
Biisissä käsitellään myös miten sekä yhteiskunnat että valtiot ja erityisesti USA ovat kohdelleet Vietnamin ja muiden sotien veteraaneja. Vaikka he palvelivat maataan ja maksoivat siitä kalliin hinnan, saattoivat he kotipuolessaan joutua yhteiskunnan hylkäämiksi sylkykupeiksi. Sanoituksissa käsitellään myös henkisiä vammoja, mitä sodan kauhut voivat aiheuttaa ihmismielelle: traumoja, pelkotiloja ja vaikeuksia käsitellä näitä asioita.” 

Adamantra – Treacherous Valour. Biisi myös yleisimmissä striimauspalveluissa.

KOKOONPANO
Tuomas Nieminen – laulu
Panu Kiskola – kitara
Jukka Hoffrén – basso (Amberian Dawn & Coventhrall)
Chrism – koskettimet (James LaBrie & Simulacrum)
Mikko Sepponen – rummut

DISKOGRAFIA
For Ever -EP (Tunerail 2006)
Revival (Sound of Finland 2009)
Act II: Silent Narratives (Power Prog 2014)
TBA (Inverse 2024)

 

Lähde: Metal Asylum Promotions