Tuska 2022 yleisögalleria – bongaa itsesi, kaverisi, naapurisi ja vihamiehesi

Paprazzimme kuvasivat myös yleisöä.

Kuva: Pete Alander
MAINOS:Järjestyksessään kahdeskymmenneskolmas Tuska veti paikalle Helsingin Suvilahteen kolmen festaripäivän aikana 49 000 hevaria, joka on Tuskan historian suurin kävijämäärä. Yleisöhuippu osui lauantaille, joka loppuunmyytynä keräsi 17 500 vierasta. Perjantaina metallista nautti 16 500 kävijää ja sunnuntaina paikalle saapui 15 000 Tuskailijaa.

Kuvaajamme Sofia Douska ja Pete Alander olivat paikan päällä kuvaamassa rientoja. Bändien ohella kameraan tarttui paparazzimaisin ottein myös yleisöä. Julkaisimme yleisögallerian Facebook-sivullamme.

Käy tagaamassa itsesi, kaverisi, eskot, ritvat ja tutun tuttusi painamalla alla olevaa linkkiä:

Tuska 2022 yleisögalleriaaan tästä

PS. jos haluat kuvasi poistettavan tai blurrattavan, laita viestiä metalliluola@metalliluola.fi, kiitos!

Ohjelmiston osalta viikonlopun suurimpiin vetonauloihin kuuluivat ilman muuta päivien pääesiintyjät, uusmetalli-instituutiot Korn ja Deftones sekä näyttävän paluun tehnyt metalli-ikoni Mercyful Fate. Tuskan kenties valtaisimman yleisön Radio Rock Main Stagen eteen houkutteli Tuskalaisten ikisuosikki AmorphisStam1nanKreatorin ja Devin Townsendin seuratessa hyvin vanavedessä. Ukrainalainen Jinjer keräsi odotetusti viikonlopun runsaslukuisimman yleisön Tent Stagelle. Tuska Forum By HS -puheohjelmassa kuultiin mielenkintoisia keskusteluja metallikulttuurin arvojen ympäriltä.

Tuskan festivaalialuetta uudistettiin isosti lavojen ja palveluiden sijaintia muuttamalla, panostaen väljyyteen ja sujuvaan festivaalikokemukseen. Lisäksi rannekkenvaihto siirtyi kokonaisuudessaan kauppakeskus Redin tiloihin. Festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kommentoi kulunutta festivaaliviikonloppua:

”Oli mielettömän hienoa nähdä Tuskalaisten pääsevän jälleen kokoontumaan kaikille niin rakkaan asian äärelle. Metalliyhteisölle ja yhdessäololle on selvästi tilausta, kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Tuskalaiset ja festivaaliorganisaatio toimivat jälleen uskomattomassa synkassa. Tätähän pitää tehdä joka vuosi!”

Tuska on kerännyt koko kevään tukea Ukrainalle Unicef-keräyksellä, johon Tuska lahjoittaa festivaalilla myydyn Tuska/Ukraina -hyväntekeväisyyspaidan tuoton 3669,35 €. Keräykseen lahjoittivat myös festivaalin kutsuvieraat ja se jatkuu 27.7. asti.

Tuska 2023 järjestetään Suvilahdessa 30.6.-2.7.2023. Erittäin rajoitettu määrä Limited Early Crow -3pv-lippuja tulee myyntiin Tikettiin 4.7.2022 klo 9:00 hintaan 189,00€. Erä on myynnissä 48 tunnin ajan tai niin kauan kun tavaraa riittää.

 

Linkit Tuskaan
Facebook
Instagram
Tuska 2022 pressikuvat
Twitter
Verkkosivut
YouTube

 


Lähde: osittain Tuska-organisaation lehdistötiedote (kursivoitu teksti)

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.