Týr julkaisi yhdeksännen albuminsa “Battle Ballads”

Kuva: Gaui H
MAINOS:Viking-metalliryhmä TÝR tekee paluun yhdeksännellä kokopitkällä studioalbumillaan Battle Ballads, joka julkaistiin 12. huhtikuuta (Metal Blade Records).

Yhteistyössä Færøernes Symfoniorkesterin kanssa 8.2.2020 kahdelle levylle ja DVD:lle taltioitu “A Night At The Nordic House” -julkaisu innosti yhtyeen perustajajäsentä Heri Joensenia yhdistämään kahta hänen rakastamaansa musiikkilajia – folkia ja klassillista – TÝRin omaan musiikkiin. Tuolloin hän ei vielä tiennyt, miten syvällisen vaikutuksen tämä yhteistyö tulisi jättämään hänen musiikilliseen näkemykseensä ja miten paljon se tulisi vaikuttamaan muutamaa vuotta myöhemmin syntyvälle albumille.

“Siinä on syynsä, miksi klassista musiikkia kutsutaan klassiseksi,” Joensen sanoo. “Se on klassinen tapa tehdä sitä. Ja se luo eeppisiä soundeja, jotka sopivat täydellisesti siihen metallityyliin, jota teemme TÝRissä. Joten kaikilla uusilla kappaleilla on täydellinen orkesterointi.”

Vuoden 2019 voimakasta progressiivista folk metallia edustaneen Hel-albumin seuraaja, uusi Battle Ballads, on osuvasti nimetty – murskaava, kohoava, klassisesti koristeltujen kappaleiden sarja, joka manaa mieleen laukkaavat ratsut, kalistelevat miekat ja vaikeilla voitoilla hankitut saavutukset. Ja niin kuin on tarpeen todeta, nimike Battle Ballads ei liity mitenkään 1980-luvun kevyempiin, raikuviin balladeihin.

“Balladeilla on todellakin kaksi tulkintaa,” Joensen täsmentää. “Monet ajattelevat hair metallia, kun he ajattelevat balladeja. Me puhumme täällä balladeista keskiaikaisessa merkityksessä. Muutamaa rauhallisempaa osaa lukuun ottamatta tämä on hyvin suoraviivaista heavy metallia, jossa on mukana folk- ja klassisia vaikutteita. En ole varma, miten sitä tarkalleen kutsuisi – power metallia, Viking metallia, folk metallia. Se sopii silti hyvin siihen, mitä teemme, mutta tuntuu vain suuremmalta ja enemmänkin näiltä  äänimaailmoilta.”

Bändin uusin single ja video kantaa nimeä “Dragons Never Die”:

Yhtye julkaisi aiemmin levyltä uuden singlen ja videon “Hammered”:

Yhtye kommentoi singleä: “The song begins with the hammering of metal against metal, forging, then melodic riffing over a simple but classical chord progression that evolves throughout the song. Driving drums, heavy metal over a symphonic soundscape. An adventurous backdrop to the forging of weapons of war, blades of battle. This used to be in the past but now it’s here with a fast-paced singalong chorus. Thoughts on the apparent inevitability of war and our reaction to it. Balancing our enthusiasm against our defeatism.”

Yhtye julkaisi aiemin levyltä ensimmäisen singlen “Axes”.

Battle Ballads:
01. Hammered
02. Unwandered Ways
03. Dragons Never Die
04. Row
05. Torkils Døtur
06. Vælkomnir Føroyingar
07. Hangman
08. Axes
09. Battle Ballad
10. Causa Latronum Normannorum

TÝR:
Heri Joensen – vocal, guitar
Hans Hammer – guitar
Gunnar Helmer “Gunz” Thomsen – bass
Tadeusz “Tad” Rieckmann – drums

Linkit:
https://tyr.fo
https://www.facebook.com/tyrband
https://www.instagram.com/tyr_official
https://twitter.com/tyrband


Lähde: Metal Blade Records