Suomirockin ja iskelmän laineilla seilaava Routaraja julkaisi uuden singlen “Tänä yönä tanssitaan”

Kuva: Routaraja

Tiedote 20.8.2022

Ässä Recordsin tuorein kiinnitys Routaraja on vuonna 2007 Joensuussa perustettu kitaravetoista rockia soittava yhtye, jonka musiikissa kuuluvat genren klassikkoyhtyeiden vaikutteet tähän päivään päivitettynä. Luvassa on siis suomirockia ja iskelmän kaihoa 2000-luvun soundeilla.

Nyt julkaistava single “Tänä yönä tanssitaan” on suora kunnianosoitus 80-luvun alkuhämärien suomirock-yhtyeille. Kappaleen tarinan inspiraatio juontaa juurensa Eppu Normaalin laulamaan fraasiin: ”suru soittaa mielen mustin koskettimin”.

Spotify: https://open.spotify.com/album/2bkjyGiNcHKDZH36ykAvpj

”Mietin vuosia tuota lausetta ja miten saisin nuo sanoitukset sävellettyä pianon mustien koskettimien kanssa sointuvasti yhteen. Lopulta sain niputettua langat yhteen tässä kappaleessa. Sävellajiksi tuli pentatoninen F#-duuri, jonka pystyy soittamaan kokonaan mustilla koskettimilla. Sanoitukset alkoivat sen myötä myös melkein kuin kirjoittamaan itseään. Siihen alle teimme menevän ja tanssittavan rock-poljennon, ja kaikki oli sitä myöten selvää!”, laulaja Matti Mustalampi kertoo.

1. Tänä yönä tanssitaan

Routaraja on 15-vuotisen uransa aikana julkaissut täyspitkät albumit “Poikamiehen päiväkirja” sekä “Vielä Miestä Tarvitaan”. Yhtyeen edellinen julkaisu “Viimeinen malja” -EP julkaistiin vuonna 2020.

Routaraja on:
Matti Mustalampi – laulu
Kosti T. Rautamäki – kitara
Kantri Asikainen – kitara
Juice Stenmark – basso
Reiska Pankakoski – rummut

https://www.routaraja.com/
https://www.facebook.com/routaraja.bandi
https://www.instagram.com/routaraja/
https://www.tiktok.com/@routaraja
https://open.spotify.com/artist/75AuKfZdrrWlq60rz4KIed


Kuva: Routaraja
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.