Stoned Statuesin odotettu toinen albumi “Guardian” on julkaistu

Kuva: Stoned Statues
MAINOS:

Tiedote 5.11.2023

Vaihtoehtoisen metallin kuumin nimi Stoned Statues julkaisi perjantaina 3. marraskuuta odotetun toisen albuminsa nimeltä “Guardian”. Albumin sävellyksistä vastaa koko yhtye ja sanoituksista laulaja-basisti Jenna Kosunen. Albumin on äänittänyt Jere Isberg, miksannut Miitri Aaltonen ja masteroinut Mika Jussila.

Kuuntele levy musiikkipalveluissa: https://stonedstatues.lnk.to/Guardian

Guardian on kappaleissa esiintyvä hahmo, jonka matkaa kuvataan eri tilanteissa ja perspektiiveissä albumin läpi. Jokainen meistä kaipaa jonkinlaista suojelijaa, mutta suojelija voi myös joskus olla jokin asia tai henkilö joka tulee satuttamaan meitä lopulta kaikista eniten. Dialogi kertojan sekä suojelijan välillä eri tilanteissa kulkeutuu levyn alusta loppuun. Joihinkin kysymyksiin vastataan, jotkut tarinat jäävät avoimeksi sekä kuulijan tulkittavaksi. Mutta sellaista elämä muutenkin on – tarvitseeko meidän oikeasti edes tietää kaikkea?”- Stoned Statues.

1. Take Me With You
2. Too Late
3. Until Falling
4. Oblivious
5. Be My Guest
6. Who Do You Think You Are?
7. Higher
8. Not That Real
9. You Wanna Believe
10. Guardian

Stoned Statuesin tarina starttasi vuonna 2019,  kun lapsuudesta asti yhdessä musiikkia tehneet 22-vuotiaat Allu Tanskanen ja Markus Hakala tapasivat ikätoverinsa Jenna Kosusen Ahlmanin musiikkilinjalla Tampereella. Yhtye treenasi tiiviisti ja alkoi buukkaamaan keikkoja itse ympäri Suomen. Lukuisten soitettujen iltamien jälkeen yhtye sai slotin Smuggler Rock -festivaaleilta, jossa yhtyeen keikka vakuutti paikan päällä olleen yleisön, muut esiintyvät artistit ja muutaman musiikkitoimittajan; puskaradion kautta saaman hehkutuksen kautta Sakara Records päätyi sainaamaan bändin nopeasti.

Yhtyeen debyyttialbumi oli ehdolla vuoden 2023 Emma Gaalassa Vuoden Metalliksi, ja yhtye ehdolla Vuoden Tulokkaaksi. Stoned Statues voitti keväällä 2023 IndieCo ry:n järjestämässä Indie Awardsissa Vuoden Tulokas-pystin.

Stoned Statues on keikkaillut ympäri Suomen lähes kaikilla suurilla festivaaleilla, mm. Rockfestissä, Provinssissa, Tammefesteillä, Ruisrockissa, Qstockissa, Kuopiorockissa, ja Knotfestissä, keräten live-esiintymisistään pelkästään hehkutusta ulkomaita myöten. Toisen levyn myötä he vetivät keikan suorassa TV-lähetyksessä Lost In Musicista, sekä pääsivät mm. Soundi-lehden kanteen.

Yhtye kiertää syksyllä -23 ahkerasti Suomea ristiin rastiin. Levynjulkkareita vietetään sekä Radio Rockin Sakara-risteilyllä 4. marraskuuta että myös omalla keikalla Helsingin On The Rockissa  1. joulukuuta.

 

Guardian Tour 2023

04.11.2023 Turku, Radio Rock / Sakara-risteily
11.11.2023 Lappeenranta, Holiday Club Saimaa Areena w/ Stam1na
24.11.2023 Kuopio, Sawohouse Underground  w/ Stam1na
01.12.2023 Helsinki, On The Rocks Levynjulkkarikeikka
08.12.2023 Seinäjoki, Rytmikorjaamo w/ Stam1na
09.12.2023 Oulu, Tullisali w/ Stam1na
16.12.2023 Tampere, Tavara-asema w/ Stam1na
12.01.2024 Turku, Logomo w/ Battle Beast

https://www.stonedstatues.com/
https://www.facebook.com/stonedstatuesofficial
https://www.instagram.com/stonedstatuesofficial


Kuva: Stoned Statues
Lähde: Sakara Records

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.