Ilmari Läntisen Westway julkaisi uuden singlen “Boy Who Cried Nuclear War”

Promokuva: Niko Sihvonen / Rocktografia

Tiedote 16.6.2023

Vuonna 2021 perustettu PK-seutulainen Westway tarjoaa monipuolista, energistä ja mukaansatempaavaa stadion-rockia isolla kädellä, ja yhtyeen tavaramerkiksi tunnistetaankin massiiviset ja koukuttavat pop rock -sävellykset. Bändin ominaissoundin ytimessä on tänään julkaistu single Boy Who Cried Nuclear War, joka julkaistiin lyriikkavideon kera.

”Boy Who Cried Nuclear War on energinen ja groovaava sävellys, jonka isot iskut ja tiukka poljento saavat kenet tahansa liikkumaan mukana. Kappale kertoo siitä, miten maailman meno muuttuu päivä päivältä hullummaksi ja että jossain päin universumia on olentoja, jotka katsovat tätä menoa kuten me katsomme tosi-TV:tä. Biisi on ollut Westwayn setissä ensimmäisestä keikasta asti, ja sen ansiosta julkaisukin huokuu tarttuvaa live-energiaa”, Ilmari Läntinen kertoo.

Westwayn viime kesänä julkaistu debyytti-EP Postcards esitteli ammattimuusikoista koostuvan kvartetin, jonka vahva ja osaava tulkinta on kuultavissa läpi koko albumin. Samaa kansainvälisen tason suorittamista yhtye toimittaa myös livekeikoillaan. Westway soittaa seuraavan keikkansa Helsingin Semifinalissa 21.7 yhdessä Afternoon Astronautsin kanssa. Kesän keikkoja julkaistaan myöhemmin lisää.

Westwayn tarina alkoi, kun solisti Ilmari Läntinen aloitti EP:n biisien työstön yhdessä Shiraz Lane -yhtyeen rumpalin Ana Vilkkumaan kanssa. Tuolloin ei ollut vielä varmaa mitä kappaleille tapahtuisi mutta nopeasti selvisi, että projektin ympärille pitää kasata bändi ja lähteä yhdessä valloittamaan maailmaa. Remmiin lähtivät mukaan rumpali Henri Niemi Vanta-orkesterista, Airi’s-yhtyeessä vaikuttavat Joni Hartikainen, Tuomas Hokkanen sekä multi-instrumentalisti Hampus Backström, jonka käsialaa ovat EP:n kosketinsoitinosuudet.

Westway on:
Ilmari Läntinen – laulu, kitara
Joni Hartikainen – basso, taustalaulut
Tuomas Hokkanen – soolokitara
Henri Niemi – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Niko Sihvonen / Rocktografia