Minna Tuusa julkaisi kesäisen voimaballadin Henri Uusitalon kanssa

kuva: Ira Kinnunen, Karolina Studio

Tiedote 4.5.2022

Minna Tuusa julkaisi kesäisen voimaballadin Henri Uusitalon kanssa. Suomalaiseen kesään sijoittuvassa duetossa taidokkaita lauluosuuksia täydentävät upeat kitaraosuudet
Midsummer Dream on keskisuomalaisen laulajatar-lauluntekijä Minna Tuusan uusi single, josta julkaistiin myös musiikkivideo. Tuusa on julkaissut aiemmin omakustanteisesti soolo-EP:n ”Piece of My Heart” syksyllä 2021. Tyyliltään musiikki on melodista metallia, jossa on neoklassisia ja power metal- elementtejä. Hän on myös ollut vierailevana solistina mm. aiemmin tänä vuonna ilmestyneellä Electric Snow Orchestran folkmetal-tyylisellä EP:llä.
Midsummer Dream -biisiin kitaraosuudet on säveltänyt, sovittanut ja soittanut kitaristi/basisti Ville Koskinen (mm. Psychework, Satan’s Fall, Silentium, Trauma Field, Everlore). Tuusa ja Koskinen ovat tehneet jo jonkin aikaa yhteistyötä ja lisää musiikkia on tulossa myöhemmin. Henri Uusitalo on klassisen musiikin ammattilainen, esiintynyt useissa oopperarooleissa, mutta laulanut myös metallimusiikkia eri projekteissa. Biisin miksauksesta on vastannut Tuomas Kokko ja masteroinnista Svante Forsbäck.
Tuusa kertoo kappaleen sävellysprosessista: ”Halusin tähän biisiin paljon Ville Koskisen eeppistä kitarointia, jotta illuusio olisi täydellinen. Alun perin visiona oli nais- ja miesäänen duetto. Kun mietin tähän miesääntä, palasin aina uudestaan Henri Uusitalon ääneen. Hienoa, että hän lähti mukaan. Halusin myös tämän biisin lauluosuuksiin tarkotuksella klassista vivahdetta. Lopputuloksesta tuli paljolti sellainen, kuin olin visioinutkin. Ja inspiraationa tarinaan oli Suomen kesä ja rakastuneet parit, joille biisi on helppo omistaa.
 
Katso Ville Hartikan kuvaama musiikkivideo:
Spotify ym. kansitaide: Saara Leivo & Jori Lyytinen

Minna Tuusa (feat. Henri Uusitalo) – Midsummer Dream 

San. Minna Tuusa, säv. Minna Tuusa-Ville Koskinen, sov. Minna Tuusa, Ville Koskinen, Antero Jokinen
Minna Tuusa, laulu, taustalaulut
Henri Uusitalo, laulu
Ville Koskinen, kitarat ja basso
Antero Jokinen, koskettimet ja rummut
Tuomas Kokko, miksaus; Electric Fox Studios
Svante Forsbäck, masterointi; Chartmakers Oy

Instagram – https://www.instagram.com/minna_tuusa_music/

Lähde: Minna Tuusa
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.