Metallihistorian raskaat joulusävelet: King Diamond – No Presents For Christmas.

Metallihistorian tunnetuimpiin jouluaiheisiin kappaleisiin kuuluu kiistatta King Diamondin 32 vuoden takainen ”No Presents For Christmas”.

Biisi oli aikanaan ensimmäinen King Diamondin uuden yhtyeen julkaisu Mercyful Faten hajoamisen jälkeen ja ilmestyi singlenä joulupäivänä 1985. Kappaletta ei kuultu alkuperäisellä King Diamondin ”Fatal Portrait” -levyllä, mutta löytyy albumin myöhemmiltä uudelleen julkaisuilta.

Diamond, kitaristi Michael Denner ja basisti Tim Hansen perustivat yhtyeen Mercyful Faten raunioille tarkoituksenaan jatkaa kitaristi Hank Shermannin vastustamaa raskaampaa linjaa. Kokoonpanon täydensivät pian toinen kitaristi Andy LaRocque sekä rumpali Mikkey Dee. Levytykset käynnistyivät heinäkuussa 1985 ja single saatiin jouluksi kauppoihin. ”Fatal Portrait” ilmestyi helmikuussa 1986. Levy oli kokonaisuudessaan Diamondin ja Dennerin kirjoittama, ja se kuuluu yhä Diamondin kiistattomiin klassikoihin. Mukana on ”Halloweenin” ja ”The Candlen” myötä kauhuvaikutteisen ja kerronnallisen heavy metallin kivijalkateoksia.

Pahan joulun konkreettisesti kuulijoille tuonut ”No Presents For Christmas” onnistui vangitsemaan paitsi vuodenajan synkemmän puolen, myös ylittämään genrerajat. Monet perinteisestä heavy metallista vieraantuneetkin musiikkifanit edelleen tunnistavat kappaleen.

Myöhempinä vuosina ”No Presents For Christmas” on vakiintunut yhdeksi King Diamond -konserttien vakionumeroista ja koti-Suomessa se muistetaan yhä perinteisenä Klaus Flamingin johtaman Metalliliiton joulukappaleena, joka vuosien ajan sinetöi raskaan juhlapyhän.

Alla yhtyeen liveversio pahan joulupukin toimittamine paketteineen:

1 KOMMENTTI

  1. Musta, single on kaikkien aikojen paras mestariteos koskaan, kuuluu jokaisen metalli-hullun kokoelmiin, vinyylinä! Musta single lohkaisu on kultti-klassikko, täytyy vähä joatain evil juttuja olla myös, single on vähä evil juuri jouluna, tietyn tyylistä, sarkasmia ja mustaa joulua sisältävä lyyrikoineen, long live KING levyillä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here