Varjola julkaisi uutta kulmaa edustavan singlen “Ääriviivat”

Kuva: Peter Saari

Tiedote 16.6.2023

Suomirock-bändi Varjola perustettiin vuonna 2018, ja yhtyeen tyyliksi on kiteytynyt moderni rock, jonka sanoitukset käsittelevät usein elämän varjopuolia. Yhtye julkaisi pitkän tauon jälkeen singlen Ääriviivat, joka nousi suoraan Spotifyn Suomirock tänään -listalle ja jatkaa sanoituksillaan totuttua linjaa, mutta vie musiikillisesti bändiä uudelle tasolle.

Ääriviivat-kappaleen tekstissä seikkaillaan eheytymisen ja itsensä hyväksymisen vesillä; pureudutaan tahtoon löytää toinen ihminen, jonka vierellä tuntea itsensä kokonaiseksi ja hyväksytyksi omana itsenään.

“Viimeisimmän singlen (Kaipuu) jälkeen pidimme rehdisti taukoa biisin kirjoittamisesta samalla kun pohdimme suuntaa, minne haluamme musiikkiamme viedä ja haimme niin sanotusti ‘bändin viemistä seuraavalle tasolle’. Ääriviivat on ensimmäisiä tuotoksia tuon tauon jälkeen, ja se sai alkunsa biisissäkin kuultavasta Artun tekemästä kauniista kitaraintrosta. Kun kuulin demomuodossa pelkästään tuon intron, tiesin heti, että tätä lähdetään ehdottomasti viemään eteenpäin, ja seuraavissa demotussessioissa tehtiin hyvin pitkälti biisi nykyiseen muotoonsa. Tietysti studiolla vielä tuotantoa yhdessä Juhis Kauppisen kanssa tehdessä biisi sai vielä tarpeellisia muutoksia palvelemaan kokonaisuutta”, yhtyeen laulaja Wesa Hauturi kertoo.

Varjola nähdään livenä Nummirockissa 24.6., ja yhtye julkaisee tuoreesta singlestä vielä musiikkivideon sitä edeltävänä päivänä.

Kansitaide: Vesa Hauturi

Varjola on:

Wesa Hauturi – Laulu
Arttu Kurkinen – Kitara
Niko Sihvonen – Basso
Jesse Pölönen – Rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Peter Saari