Ensiferumilta uusi albumi lokakuussa – katso julkaistu musiikkivideo “Winter Storm Vigilantes”

Kotimainen folkmetallin raskassarjalainen Ensiferum julkaisee uuden albumin ”Winter Storm” 18. lokakuuta.

Kuva: Meea Salmela
MAINOS:Tiedote 18.6.2024

Ensiferum julkaisee kauan odotetun uuden studioalbuminsa ”Winter Storm” 18. lokakuuta Metal Blade Recordsin kautta. Tänään yhtye raottaa odotetun, yhdeksännen albuminsa esirippua julkaisemalla ensimmäisen singlen “Winter Storm Vigilantes” sekä siihen Marcin Halerzin ohjaaman musiikkivideon. Tulevan levyn kappaleet on säveltänyt kitaristi Markus Toivonen ja lyriikat pohjaa basisti Sami Hinkan vielä julkaisemattomaan fantasiakirjaan.

Albumin intro ’Aurora’ tarjoilee kansanmusiikkia kevyesti, Lassi Logrénin avainviulun kaunistellessa kaihoisasti, kunnes orkesteri täräyttää lastit sisään sankariteemallaan. Introa seuraava kappale, ’Winter Storm Vigilantes’, on nopea fantasiatäytteinen menopala, joka tappaa talossa ja puutarhassa! Tupla-annos lentäviä teräshevosia syöksee epäilijät jyrkänteeltä alas ja raikaa annoksen puhdasta Ensiferumia parhaimmillaan”, Toivonen kiteyttää.

Ensimmäinen sinkkubiisi ’Winter Storm Vigilantes’ esittelee tarinan yhden osapuolen. En nyt sinänsä sanoisi, että he ovat tarinan ’pahiksia’, vaikka heillä onkin viattomien verta käsissään ehkä enemmän kuin joillain muilla tarinassa esiintyvillä tahoilla. Mutta ei nyt spoilata kirjan juonta liikaa. Nupit kaakkoon, miekka tanaan ja vihulaisia ja hirviöitä metsästämään!”, Hinkka julistaa.

Winter Storm Track Listing:
1. Aurora
2. Winter Storm Vigilantes
3. Long Cold Winter Of Sorrow And Strife
4. Fatherland
5. Scars In My Heart (Feat. Madeleine Liljestam)
6. Resistentia
7. The Howl
8. From Order To Chaos
9. Leniret Coram Tempestate
10. Victorious
11. Six Ribbons (Jon English cover) *
12. Lambada (Kaoma cover) *
** Special Edition Bonus Track

Maailmanlaajuisesti menestynyt folkmetal-yhtye Ensiferum on pitänyt yllä tuotteliasta julkaisuaikataulua ensimmäisestä, vuonna 1997 julkaistusta demostaan lähtien ja kasvattanut vähitellen suosiotaan, kunnes kahdeksas albumi ”Thalassic” kruunasi heidän nousunsa vuonna 2020. Meriteemainen teos nousi Suomen albumilistan kärkeen, Saksassa se meni sijalle 3 ja Sveitsissä, Kanadassa ja Yhdysvalloissa top 10:een. Albumi vei yhtyeen kahdelle massiiviselle maailmankiertueelle sekä Wackenin, Hellfestin, Summer Breezen ja Ragnarökin kaltaisille festivaaleille, mutta maailmanlaajuinen Covid-pandemia varmisti, että neljä vuotta kestänyt odotus tulevaan albumiin, Winter Stormiin, olisi pisin yhtyeen lähes kolmekymmenvuotisen historian aikana.

No on tätä odotettukin! Vuosien pakertamisen jälkeen tuntuu niin hyvältä päästää irti uudesta levystä, antaa sen levittää siipensä ja lentää ihmisten…levylautasille…tai suoratoistosoittolistoille…tai no johonkin, ei oikein tämä vertauskuva lähtenyt, mutta saatte varmaan ideasta kiinni. Olo on helpottunut, kun ollaan saatu tämä “Iisakin kirkko” valmiiksi”, Hinkka kertoo ja jatkaa: “’Winter Storm’ on ehdottomasti Ensiferumin vakavin levy. Tähän vaikutti paljon Covid-kaaos ja siitä kummunnut epävarmuus tulevaisuuden suhteen. Biiseissä oli demoista asti semmoista ekojen levyjen fiilistä, joten halusin lyriikoihinkin jotain erilaista verrattuna edellisiin levyihin. Levyn tekstit perustuvat katkelmiin minun toistaiseksi julkaisemattomasta fantasiakirjasta. Eli miekkaa ja magiaa on tarjolla. Tämä nyt ei sinänsä ole mitään uutta Enskan faneille, heh”, Hinkka toteaa.

Suuri osa uudesta materiaalista syntyi koronasulun aikana, jolloin Ensiferumin kitaristi Markus Toivonen asetti itselleen haasteen löytää uusia tapoja tehdä musiikkia. Hän päätyi lopulta säveltämään albumin kaikki kappaleet lukuun ottamatta basisti Sami Hinkan kirjoittamaa riemastuttavaa, hymnimäistä ”Fatherlandia”. Kun edellisellä albumilla ”Thalassic” esitellyn laulajan ja kosketinsoittajan Pekka Montinin kristallinkirkkaiden melodisten korkeiden sävelten lisääminen antoi kyseiselle levylle valtavasti lisäpotkua, niin tulevalla ”Winter Stormilla” Montinin supervahva ääni löytää optimaalisen paikkansa Ensiferumin soundissa. Elävöittämällä yhtyeen mahtipontisen ja sankarillisen tuotannon, Montin nousee yhdeksi vuosikymmenen suurimmista laulajalöydöistä.

Albumin on tuottanut Janne Joutsenniemi ja miksannut sekä masteroinut Jens Bogren. Levyllä vierailevat Lassi Logrén avainviululla ja viululla, Mikko Mustonen orkestraatioissa sekä Madeleine Liljestam (Eleine), joka laulaa vokaalit kappaleessa “Scars In My Heart”.

”Winter Stormin” ennakkomyynti on alkanut tänään ja siitä on saatavilla digitaalisten tuotteiden lisäksi lukuisia erilaisia fyysisiä versioita.

 

Kokoonpano:
Petri Lindroos – laulu, kitara
Markus Toivonen – kitara, laulu
Sami Hinkka – basso, laulu
Janne Parviainen – rummut
Pekka Montin – koskettimet, laulu

Kesän keikat:
22.06. Kauhajoki, Nummirock
28.06. Puolanka, Lankafest
06.07. Iisalmi, Madfest
03.08. Tampere, SaariHelvetti

Linkit:
https://www.ensiferum.com
https://www.facebook.com/Ensiferum
https://www.instagram.com/ensiferummetal/
http://www.metalblade.com
http://www.facebook.com/metalbladerecords
http://www.instagram.com/metalbladerecords
http://twitter.com/MetalBlade
https://www.metalblade.com/museum

Lähde: Pink Moon MGMT & PR