Nerve End kuvitti “The Great Escape” -biisinsä videoksi Jussi Ratilaisen kanssa – mukana Shiningin Jørgen Munkeby

Kuva: Jussi Ratilainen
MAINOS:Tiedote 12.6.2024

Taidokas progemetallitulokas Nerve End julkaisi The Cycle -esikoisalbuminsa viime vuoden puolella, ja nyt albumin kärkibiiseihin lukeutuva The Great Escape on myös julkaistu upeana musiikkivideona, jonka voit katsoa täältä. Mukana kappaleella sekä videolla on myös Shininging Jørgen Munkeby saksofoneineen, ja hänen osuutensa on kuvattu Norjassa.

“Musiikkivideon on ohjannut, kuvannut ja leikannut Jussi Ratilainen, joka tunnetaan kansainvälisesti potrettivalokuvaamisen virtuoosina. Sovimme videoprojektin alkaessa, että teos toteutetaan ilman määräaikoja ja taiteellisia rajoitteita. Surrealismi valikoitui kantavaksi teemaksi ja valtaosa videon erikoistehosteista on toteutettu käytännön efekteillä muun muassa elastisia peilipintoja hyödyntäen”, bändi kertoo.

Video taltioi myös “hullun professorin” tunnelmia, joita biisin säveltänyt Lauri Mäntynen on kertonut kokeneensa sävellysprosessin aikana.

“Teos on alusta asti sävelletty saksofoniosuudet mielessä pitäen ja olimme äärettömän onnekkaita saadessamme norjalaisen Jørgen Munkebyn soittamaan sekä kappaleen soolon että taustasaksofoniosuudet. Biisin teksti kertoo eskapistisen elämäntyylin vaikutuksista ja halusimme aiheuttaa sekä kuuntelijalle että etenkin videon katsojalle miellyttävän päihtymyksen tunteen.”

Jussi Ratilainen on kuvannut myös lukuisia Soundin kansikuvia ja hän on tunnettu hahmo etulinjan artistien kuvaajana – onpa Ratilaisen kameraan tallentunut myös uusi virallinen Alexander Stubbin kuvakin. Videon työryhmään kuului myös Antti Lammi, joka on ollut mukana esimerkiksi Hevireissun, Sorjosen ja Karpin tuotantotiimeissä.

Nerve End nähdään seuraavan kerran livenä tämän viikon perjantaina 14. kesäkuuta Helsingin Loosessa, jossa bändi esiintyy yhteiskeikalla Damnation Planin kanssa.

Mukana biisillä ovat:
Laulu ja kitara: Joonas Kaselius
Kitara: Lauri Mäntynen
Basso: Olli Paajanen
Rummut: Janne Mieskonen
Saksofoni: Jørgen Munkeby
YouTube
Instagram
Facebook
Twitter
Spotify

Lähde: Ginger Vine Management & PR