IA shamanisoi uudella sinkulla ja musiikkivideolla ”Higher Power From Below”

Kuva: Riivata Visuals & Kirill Shevchenko

Tiedote 27.5.2022

IA shamanisoi uudella sinkulla ja musiikkivideolla Higher Power From Below”.

Shamanismista inspiraatiota ammentavan bändin kappale loitsii esiin voimaa elämän synkeimmistä syövereistä. Helsinkiläisessä metalliyhtyeessä vaikuttavat myös Abbath:in Ukri Suvilehto sekä Brymir:in Jarkko Niemi.

Omakustannedebyytillään InitIAtion (2020) vakuuttanut IA (mm. Imperiumi 9/10 ”Viikon levy”, Metal-temple.com 9/10 ”Almost perfect”) julkaisee uutta musiikkia 27.5.2022. Lyriikoiltaan vain 12 sanasta koostuva mantramainen ja energinen Higher Power From Below on kuin loitsu ja jatkaa debyyttilevyn shamaaniteemaa.

”Kappaleessa kutsutaan syvältä olemuksiemme juurista ja äiti maan elementeistä voimaa irtaantua tietämättömyydestä ja pelosta sekä vapautua suurempaan tietoisuuteen”, kuvailee kappaleen säveltäjä, kitaristi-laulaja Antti Nieminen.

IA:n rumpali ja kappaleen co-tuottaja Ukri Suvilehto kertoo:
”Higher Power on askeleen edellä olevaa jatkumoa bändin parin vuoden takaisesta ja lämpimästi vastaanotetusta ”initIAtion” debytoinnista. Kappaletta oli hyvin mielenkiintoista ja hauskaa työstää sen mielipuolisine mantroineen ja latinoamerikkalaiseen tyyliin nykivine rytmeineen. Äänitimme biisin rummut bändin säveltäjäkitaristin Antti Niemisen kanssa Amorphiksen rumpalin ”Snoopyn” studiolla Helsingissä. Paneuduimme millintarkkuudella biisin sovituksellisiin yksityiskohtiin ennen studioon sukeltamista sekä äänitysten aikana. Osa kappaleeseen tuottamistani rumpusovituksista on luovinta rumputyöskentelyäni jota olen äänittänyt. Yhdessä suomalaisen tuotantoyhtiö Riivata Visualsin kanssa luomastamme musiikkivideosta tuli biisin kera upea taidonnäyte, joka alleviivaa IAn shamanistista tematiikkaa.”

Vokalisti Kirill Shevchenko avaa kappaleen taustoja:
”Duunattiin Higher Poweria pitkään teemalla “henkilökohtainen luolavertaus”, eli juurikin tää klassinen Platonin metafora jossa luolassa koko elämänsä viettäneet ihmiset eivät uskalla avata silmiä luolan ulkopuoliselle maailmalle ja totuudelle, vastustaen kaikkia vapautusyrityksiä, asettaen sitä yrittävän yksilön (joka siis nähnyt luolan ulkopuolelle) naurunalaiseksi. Biisin viimeiset sanat “My ascension – Is dissent” alleviivaa dualistista taistelua, jossa toisinajattelu ja tahto muutokselle ajaa niin yksilöä kuin koko yhteisöä henkiseen kasvuun ja korkeampaan tietoisuuteen. 

Ukrainan sodan syttymisen jälkeen mulla henkilökohtaisesti alkoi tämä kappale muuttamaan merkitystään. Tuon saman lähtökohtaisen idean rinnalle tuli ajatus siitä, että itse asiassa elämän vaikeudet, tuska, ahdistus ja kaikki raskaalta tuntuvat ajat ovat kuin suuntaviivoja tai opettajia.

Itse olen syntynyt Kiovassa vuonna -88 ja viimeaikaiset tapahtumat ovat ottaneet koville. Huoli siellä olevista läheisistä, sieltä pakenevien ihmisten auttaminen ja kaikki muu toiminta tämän käsittämättömän sodan ympärillä on ottanut koville. Kuitenkin samalla en ole vuosiin kokenut näin selkeää tarkoituksenmukaisuutta olla olemassa. Kun ympärillä valo himmenee, niin sisäinen valo kirkastuu. Koen nyt että tuo biisi ei ole vain meidän henkilökohtainen voimaantumis-riitti, vaan myös kutsu voimaantua kaikille ihmisille ympäri maailmaa, mutta ennenkaikkea rukous minun siskoille ja veljille Ukrainassa jotta kaikesta kauhusta ja epäoikeudenmukaisuudesta huolimatta he uskoisivat siihen minkä puolella seisovat ja jaksaisivat taistella oikeudesta olla olemassa. Koska se jos mikä on pyhä syy taistella.”

Higher Power From Below -sinkusta julkaistaan myös IA:n uran ensimmäinen musiikkivideo. Mutaisista luolista kotkan siivillä taivaisiin nousevasta teoksesta vastaa mm. Fear Factory:lle, Vola:lle ja Atlas:lle videoita tehnyt suomalainen Riivata Visuals.

Bändin voi todistaa livenä perjantaina 3.6.2022 Helsingin Tiivistämöllä ”Concentrated Metal” -tapahtumassa yhdessä Anzillu:n, Maniac Abductor:in ja Mangled Hands:in kanssa. IA-livekokemus koostuu groovaavista riffeistä, ylimaallisista melodioista ja syvistä atmosfääreistä yhdistettynä raskaaseen metallisoundiin ja UV-valoon aktiivimaalidecoineen; saattaen kuulijan transsiin tavanomaisen tajunnan tuolle puolen.

IA on:

  • Kirill Shevchenko – Laulu
  • Antti Nieminen – Kitara, laulu
  • Sami Selei – Kitara
  • Ukri Suvilehto – Rummut
  • Jarkko Niemi – Basso, taustalaulu

Sosiaalinen media

Musiikki


Lähde: Hammer Management & Agency
Kuva: Riivata Visuals & Kirill Shevchenko

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.