Plague Of Butterflies & The Rite nivoo baletin, nykytanssin sekä doom metallin

YKSINÄISYYTTÄ JA KUOLEMAA TUTKIVA PLAGUE OF BUTTERFLIES & THE RITE PUNOO YHTEEN DOOM-METALLIN, BALETIN JA KEVÄTUHRIN Ballet Finlandin kantaesityksistä koostuva teoskokonaisuus esittelee suomalaisen Swallow the Sunin sekä Igor Stravinskyn musiikkia balettiin ja nykytanssiin yhdistettynä.
MAINOS:

Tiedote30.10.2023

Ballet Finlandin kahdesta kantaesityksestä koostuva Plague Of Butterflies & The Rite nivoo baletin ja nykytanssin sekä doom metalin ja Stravinskyn Kevätuhrin hypnoottisesti yhteen Aleksanterin teatterissa tammikuussa 2024. Yksilön, yksinäisyyden ja kuoleman teemoissa liikkuva kokonaisuus tuo lavalle tanssijoiden lisäksi Swallow the Sun -yhtyeen sekä Lumo Quintet puhallinorkesterin. Liput näytöksiin tulevat myyntiin keskiviikkona 1. marraskuuta klo 9. 

Plague of Butterflies on suomalaisen metalliyhtye Swallow the Sunin säveltämä kertomus yksinäisyydestä kulkutaudin turmelemassa maailmassa. Jo vuonna 2008 sävelletty ja tanssiteokseksi tarkoitettu sävellys tulee todeksi sulavan voimakkaan nykybaletin ja melodisten lyriikoiden myötä. Useiden epäonnisten sattumusten vuoksi fyysisen muodon tarina saa vasta nyt Ballet Finlandin Tuomas Hyvösen koreografian myötä.

“Kun kirjoitin Plague of Butterfliesin musiikin, en tiennyt, että tuo erakoitumisen ja menetyksen tarina tulee käymään toteen niin henkilökohtaisessa elämässä kuin myöhemmin pandemian sulkiessa meidät ja koko maailman toisiltamme. Nyt ympyrä sulkeutuu ja teos saa sen päätöksen, johon se oli kirjoitettu. Kiitos Ballet Finland,” Juha Raivio Swallow the Sunista täydentää.

Yksinäisyyttä ja surua käsittelevän teoskokonaisuuden toisessa osassa The Rite versioidaan Igor Stravinskyn Kevätuhrin tarinaa, tarkastellaan yksilön sopeutumista äärimmäisiin muutoksiin ja leikitellään ajatuksella uuden planeetan asuttamisesta. Aikanaan ristiriitaisesti vastaanotettu sävellys herää eloon Lumo Quintet -orkesterin taituruuden, turkkilaistaustaisen koreografin Emrecan Tanisin työn sekä viiden nykytanssijan voimin. 

Metallimusiikkiakin inspiroineen Stravinskyn vahvan rytmisestä musiikista löytyy samanlaista alkuvoimaa kuin Swallow the Sunin synkistä sävellyksistä ja kumpikin teos on omiaan täydentämään voimakkaan fyysistä ja maadoittavaa tanssillista tulkintaa. Tunteikkaasta ja vahvoja mielikuvia herättävästä kantaesityskaksikosta nautitaan tammikuussa Aleksanterin teatterin tunnelmallisessa salissa.

Ballet Finland, Swallow the Sun ja Lumo Quintet esittävät
PLAGUE OF BUTTERFLIES & THE RITE

Helsinki, Aleksanterin teatteri

Pe 12.1. klo 19

La 13.1. klo 14 ja klo 19