Karu julkaisi utopistista tulevaisuutta käsittelevältä konseptilevyltään ensimmäisen singlen

Kuva: Vilma Jäppinen

Tiedote 14.4.2023

Reilu viisi vuotta kasassa ollut tamperelainen Karu julkaisee myöhemmin tänä vuonna esikoisalbuminsa. Yhtye luonnehtii musiikkiaan pohjoiseksi metalliksi, jossa synkkää ja jylhää sielunmaisemaa täydennetään orkestraatioilla. Kappaleissa tärkeitä tekijöitä ovatkin matka, tarinat ja maisemat, joihin on ammennettu inspiraatiota luonnosta ja joita tulevan konseptilevyn teksteihin on myös kanavoitu.

Nyt ilmestynyttä lähes kymmenminuuttista Empire of Dust -singleä laulaja Niko Hienonen kuvaa seuraavasti:
”Tulevan levyn avausbiisi aloittaa tarinankerronnan utopistisesta tulevaisuudesta. Valtiot taistelevat keskenään taukoamatta ja on yhden eliittisotilaan sekä kapinallisnaisen harteilla estää sotia lietsova salaliitto ja vapauttaa maailma tämän kynsistä. Empire of Dustin sanoitukset käsittelevät tarinan lähtökohtaa, jossa em. sotilas potee tunnontuskia aiemmista teoistaan kunnes tapaa parivaljakkonsa.”

Kansitaide: Voidgazer
KOKOONPANO
Niko Hienonen – rummut & laulu (sessio)
Kalle Pöyskö – kitara
Valtteri Hautamäki – kitara
DISKOGRAFIA
Karu-EP (2020)
TBA (2023)
https://www.karuband.fi/
https://www.facebook.com/KARUbandofficial
https://www.instagram.com/karu_band/
https://www.youtube.com/@karuband
https://sptfy.com/KaruBand
https://music.apple.com/us/artist/karu/1540495210

 

Lähde: Metal Asylum Promotions
Kuva: Vilma Jäppinen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.