Oceanhoarse ja DIRT yhdistivät voimansa – tuloksena “Dirtyhoarse” versioimassa 90-luvun Anthraxia

Kuva: Arto Lindén
MAINOS:Tiedote 1.5.2022

Helsinkiläisten raskaan poljennon lähettiläiden Oceanhoarsen ja DIRTin tiet ovat ristenneet aiemminkin yhteiskeikoilla. Tällä kertaa bändit löivät hynttyyt yhteen treenikämpällä, ja tuloksena syntyi turboahdettu duetto Anthraxin 90-luvun suurimmasta hitistä “Only”. Oceanhoarse coveroi kappaleen jo viime vuoden puolella, ja nyt kappaleesta syntyi yhteistyön hedelmänä energinen treenislivevideo, jonka on kuvannut ja leikannut Arto Lindén.

“Ei voi muuta sanoa ku rock. Oli aivan ihanaa vetästä lespa holsterista ilmoille ja saada kunnia jakaa kitaratontti itse maestro Ben Varonin kanssa. Lopputulos on mielestäni erittäin hyvä, ja Oceanhoarsen tyypit on kaiken lisäksi ihan parhaita tyyppejä. 10/10 would do it again”, DIRT-kitaristi Kappe Koutonen intoilee.

Alunperin molempien bändien oli määrä esiintyä viime joulukuussa Hoarsefest 2021 -tapahtumassa, mutta viime hetkillä voimaan tulleet koronarajoitukset sotkivat suunnitelmat ja tapahtuma jouduttiin siirtämään suoraan joulukuulle 2022.

“Hoarsefestiin kuuluu olennaisena osana illan huipentava all-star jam, jossa sekoitetaan hieman pakkaa ja yhdistellään eri bändien soittajia vierailemaan lavalle ja coveroimaan klassikkobiisejä. Viime vuonna ennen festien peruuntumista ehdimme jo suunnitella hommat niin pitkälle, että DIRTin taistelupari Kappe & Aleksi kerkesivät käydä treenikämpällämme asti testaamassa yhteisbiisin läpi – ja hommahan loksahti heti kohdilleen!”, Oceanhoarsen basisti Jyri Helko taustoittaa cover-ajatusta.

“Kun Hoarsen tyypit pyysivät meitä mukaan vetämään turboahdettu versio Anthraxin Only-klassikosta, ei tarvinnut kahdesti miettiä, että lähdetäänkö”, DIRTin laulaja Aleksi Tiainen toteaa.

Molemmat bändit ovat nyt rajoitusten poistuttua keikkailemassa ahkerasti tahoillaan: Oceanhoarse lämmittelee ruotsalaista progehevisuuruutta Soenia Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa ensi kuussa, minkä jälkeen yhtye suuntaa avaamaan festarikesän Kotka Open Airissa 11.6.

DIRT puolestaan tekee ensiesiintymisensä Suomen rajojen ulkopuolella Tallin Music Weekillä toukokuussa ja keikkailee 3.6. ilmestyvän “Deadbeat” -debyyttilevynsä tiimoilta syksyllä Suomessa Shiraz Lanen kanssa.

Oceanhoarsen keikkapäivät, *-merkityt Soenin kanssa:

30.4. Tukholma, Fryshuset Klubben*
2.5. Göteborg, Pustervik*
3.5. Oslo, Rockefeller Music Hall*
9.5. Helsinki, Tavastia*
10.5. Tampere, Olympia*
11.6. Kotka Open Air

DIRTin keikkapäivät, *-merkityt Shiraz Lanen kanssa:

6.5. Tallin Music Week
13.7. Helsinki, Tavastia (levyjulkkarikeikka)
20.8. Seinäjoki, Rytmikorjaamo *
26.8. Turku, Utopia *
27.8. Lahti, Möysän Musaklubi *
3.9. Tampere, Olympia *
17.9. Kouvola, Pato Klubi *
23.9 Joensuu, Kerubi *
30.9. Kuopio, Sawohouse Underground *
1.10. Kajaani, Kulma *

https://www.facebook.com/oceanhoarse
https://www.instagram.com/oceanhoarse/
https://twitter.com/oceanhoarse

https://www.facebook.com/dirtbandofficial
https://www.instagram.com/dirtbandofficial/


Kuva: Arto Lindén
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.