Roju julkaisi uuden singlen “#9”

#9 (feat. Jasse Jatala) -single laajentaa Rojun musiikillisia rajoja Biisin vierailijana loistaa Voice of Finlandista tuttu Jasse Jatala
MAINOS:Tiedote 25.2.2022

Kotimainen metallitulokas Roju on julkaissut tänään vierailijalla höystetyn uuden singlensä. Progemetallia, metalcorea ja djentiä rohkeasti sekoitteleva #9 (feat. Jasse Jatala) tarjoilee aiempaa häijympää ja pahaenteisempää Rojua – unohtamatta kuitenkaan tarttuvia elementtejä ja melodioita.

Roju on suunnitellut yhteistyötä kappaleella vierailevan, Voice of Finland -kilpailustakin tutun Jasse Jatalan kanssa jo pitkään. Alun perin Jassea mietittiin feattaamaan NIL-EP:ltä löytyvälle Event Horizon -kappaleelle vuonna 2020. Sillä kertaa vierailu ei onnistunut, mutta ajatus jätettiin hautumaan. Kun #9 -biisi alkoi saada muotoaan, bändi tajusi, että voisi olla oikea aika muistutella Jatalaa yhteistyöpuheista.

“#9 (feat. Jasse Jatala) kappaleella lähdin sävellyksen alkuvaiheessa jo tietoisesti hakemaan erilaista lähestymiskulmaa sille, mitä Rojun soundi voi olla”, kitaristi-säveltäjä Joni Nuortimo kertoo jatkaen: “Koemme, ettei Rojun tarvitse olla vain tiukasti yhtä tiettyä alagenreä, vaan että voimme ennakkoluulotta yhdistellä eri elementtejä. Kitarat viritettiin huomattavasti matalammalle ja kappaleeseen haettiin uusia sävyjä myös aiempaa enemmän progemetallin puolelta, unohtamatta kuitenkaan tarttuvia koukkuja ja murskaavia riffejä.”

Tsekkaa #9 (feat. Jasse Jatala) -biisi myös virallisesta visualizer-videosta täältä.

Vuonna 2020 perustettu kuusihenkinen Roju syntyi kitaristin Joni Nuortimon ja vokalistin Joni Karjalaisen visiona. Pian tämän jälkeen kokoonpano täydennettiin yhtyeen selkärangasta vastaavilla basisti Juha Janttosella sekä rumpali Topias Muhosella. Bändi julkaisi ensimmäisen kappaleen Calamity huhtikuussa 2020 ja päätyi yleisön positiivisen vastaanoton myötä kirjoittamaan useamman biisin kokonaisuutta. Näistä sessioista syntyi NIL -EP, joka julkaistiin vuoden 2021 tammikuussa. EP:n kolmas single Event Horizon on saavuttanut tähän mennessä jo yli 140 000 kuuntelua Spotifyssa, missä se päätyi myös Viral 50 – Finland -soittolistalle. Kappale on soinut useasti mm. Radio Rockilla, missä myös EP:ltä löytyvä Dark Clouds esitettiin ensisoitossa.

Rojun uuden, vielä nimämättömän EP:n on määrä ilmestyä tämän kevään aikana.

Roju on:
Laulu: Joni Karjalainen
Kitara: Joni Nuortimo
Kitara: Tero Loponen
Basso: Juha Janttonen
Rummut: Topias Muhonen
DJ: Roope Juola

Facebook
Instagram
Spotify
Youtube

Lähde: Ginger Vine Management

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.