Sonata Arctican uusi albumi “Clear Cold Beyond” on julkaistu

Kuva: Sofia Douska
MAINOS:Tiedote 8.3.2024

Sonata Arctican aiemmin ilmoittama paluu power metallin juurille tapahtuu tänään, sillä yhtyeen albumi “Clear Cold Beyond” on nyt julkaistu. Kriitikoiden ylistämää levyä seuraa maailmankiertue, joka käynnistyy ensi viikolla Suomesta. Tänään julkaistiin myös uusi, Jarkko Piiparin tuottama musiikkivideo “California“, joka vie katsojan yhtyeen mukana keikkapaikoille ja kaupunkeihin ympäri maailmaa. Videon kuvamateriaali on kerätty viimeisimpien kiertueiden aikana. Katso video täältä.

Tämä laulu kertoo ihmisistä, jotka luulevat, että on mahdollista ja ok hurmata ja saada kaikki ihmiset itselleen – käyttää ja menettää – ja jotka eivät välitä siitä, kuinka paljon kipua ja särkyneitä sydämiä jää jäljelle. Ja sitten oletkin itse se kohde, mutta koska tiedät paremmin, varmistat, että näin ei tapahdu ennen kuin ‘Kalifornia vajoaa mereen’, mikä on ymmärtääkseni mahdotonta eikä tule koskaan tapahtumaan, ainakaan tieteiskirjallisuuden mukaan. Yksinkertaisesti sanottuna: Kappale käsittelee itsesuojelua. Jos olet tarpeeksi vahva, voit tietysti antaa tällaisille henkilöille annoksen omaa myrkkyään, mikä voi olla tyydyttävää“, yhtyeen laulaja Tony Kakko sanoo.

Clear Cold Beyond” sisältää 10 kappaletta, jotka elvyttävät yhtyeen mieltymyksen power metalliin pandemian aikana tehdyn akustisen matkan jälkeen. Tänään julkaistulta levyltä on kuultu jo singlet ”First In Line”, ”A Monster Only You Can’t See” ja “Dark Empath”.

Albumi on täynnä vahvoja kappaleita nopeista hymneistä, kuten “First In Line” ja “California“, tunnelatautuneempiin kappaleisiin, joita edustaa mm. “The Best Things” ja levyn päättävä nimikkoraita. Albumi sulauttaa yhteen Sonata Arctican monipuolisen musiikillisen maailman ja tarjoaa jokaiselle yhtyeen fanille jotakin. Levyn varhaisista teoksista muistuttavan kuvituksen on tehnyt Niko Anttila. Miksauksesta vastasi jälleen Mikko Karmila (Finnvox Studios; “Ecliptica” [1999] – “Stones Grow Her Name” [2012]), ja lopullisesta masteroinnista Svante Forsbäck (Chartmakers; Rammstein, Korpiklaani, Delain, The 69 Eyes, Deathstars jne.), joka on ollut mukana myös muissa Sonata Arctican tuotannoissa.

Olemme tunteneet jo jonkin aikaa, että tarvitsemme raskaampaa musiikkia parin tahattomasti pehmeämmän albumin jälkeen. Rakastamme edelleen noita levyjä, mutta mitä tulee niin sanottujen kulmakivikappaleiden löytämiseen hyväntuuliselle metallikeikalle, edellisellä albumilla ei ollut paljon tarjottavaa. Paluu metallin pariin kaiken tämän jälkeen tuntuu uudelta alulta, ja näitä uusia kappaleita on ollut todella hauska kirjoittaa ja äänittää. Enemmän vauhtia ja biisejä, joita ihmiset voivat ja haluavat laulaa mukana. Emme malta odottaa, että pääsemme tien päälle tämän albumin kanssa ja näemme, miten yleisö reagoi siihen, että olemme taas vauhdissa”, laulaja Tony Kakko kommentoi.

Clear Cold Beyond:
01. First In Line
02. California
03. Shah Mat
04. Dark Empath
05. Cure For Everything
06. A Monster Only You Can’t See
07. Teardrops
08. Angel Defiled
09. The Best Things
10. Clear Cold Beyond
Bonus-kappaleet (digipak + vinyyli):
11. A Ballad For The Broken
12. Toy Soldiers [MARTIKA Cover]
Tulevia keikkoja:

15.3.2024 Tampere – Pakkahuone
16.3.2024 Laukaa – Peurunka Areena
22.3.2024 Lahti – Finlandia Klubi
23.3.2024 Helsinki – Kulttuuritalo
29.3.2024 Kuopio – Sawohouse Underground
30.3.2024 Joensuu – Kerubi
4.4.2024 Turku – Logomo
5.4.2024 Seinäjoki – Rytmikorjaamo

3.5.2024 Kopervik – Karmøygeddon Metal Festival
11.5.2024 Bomal-sur-Ourthe – Durbuy Rock Festival
1.6.2024 Pilsen – Metalfest
28.-30.6.2024 Helsinki – Tuska Festival
5.-6.7.2024 Tampere – Tuhdimmat Tahdit
31.7.-3.8.2024 Wacken – Wacken Open Air
3.8.2024 Pori – Porispere
8.8.2024 Villena – Leyendas del Rock
9.-10.8. Kouvola – Koria Roll

Kokoonpano:
Tony Kakko | laulu
Elias Viljanen | kitara
Pasi Kauppinen | basso
Henrik “Henkka” Klingenberg | koskettimet
Tommy Portimo | rummut

Kotisivut
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Lähde: Pink Moon MGMT & PR