Modernia progressiivista metallia soittava Indistinct julkaisi kolmannen albuminsa “Heart Prince”

Kuva: Indistinct
MAINOS:Tiedote 27.11.2023

Modernin äärimetallin mielenkiintoisimpien tekijöiden joukkoon kuuluva Indistinct julkaisi  kolmannen täyspitkän studioalbuminsa “Heart Prince”. Uudella levyllään yhtye tutkiskelee uudenlaisia tapoja musiikkinsa luomiseen. Progressiivisen ja monimuotoisen musiikin ohella erityiseen valokeilaan nousee albumin läpi kulkeva tarina, josta yhtye aukoo lisää kerroksia levyn kansilehdillä.

”Meille on ollut alusta asti selvää, että Indistinctin musiikissa tarinallisuus on kaiken ydin. Oli kyse sitten levyn kappalejärjestyksestä, riffeistä tai lyriikoista, haluamme kertoa näiden avulla vahvoja ja rehellisiä tarinoita, jotka välittyvät myös kuulijalle. Aiempien julkaisujemme henkilökohtaisempiin kokemuksiin keskittyvä musiikki toimi erinomaisena pohjana kehitykselle, joka saavutti luonnollisen lakipisteensä Heart Princen koko levyn kattavassa yhtenäisessä tarinassa kapinasta ja yhteiskunnallisesta murroksesta. Indistinctin musiikissa albumit muodostuvat tulkitsemaan suuria tunteita ja ristiriitoja, joissa musiikin kuljettamat tarinat elävät vahvana”, yhtye kommentoi.

Indinstinct nostaa levyltä vielä erikseen esiin “The Ambassador” -kappaleen, jolla yhtye vie musiikkiaan syvälle uusiin vesiin.

”The Ambassador on Indistinctille jotain uutta, ja kappale puskee metalligenren rajoja jopa ilkikurisella tavalla. Jo ensimmäisistä demoista kävi selväksi, että näin räjähtäviä synasovituksia ei ole aiemmin levyillämme nähty. Kappaleeseen tuo puhdasta energiaa vokooderin kautta efektoidut laulut sekä raskaan säkeistön ja melodisen, ehkä hieman jopa iskelmän suuntaan taipuvan, kertosäkeen kontrasti. Näiden ääressä kuulijakin joutuu hetken miettimään, kuinka tällainen ratkaisu voi olla näin toimiva”, yhtye kertoo.

“Heart Prince” -levyltä saatiin etukäteen maistiaisiksi singlet “First Light” sekä musiikkivideon kanssa julkaistu “Lava Bathhouse”.

”Albumin sinkkubiiseistä tehdyt läpisoittovideot saavat jatkoa, minkä lisäksi seuraavan levyn säveltäminen on jo kovaa vauhtia käynnissä ja sen teemakin selvillä. Ensi vuoden tavoitteena on laajentaa yhteistyöverkostoa, soittaa pirun hyviä keikkoja ja ujuttaa Indistinctin musiikkia syvemmälle Eurooppaan”, yhtye niputtaa.

1. Steam Town
2. The Ambassador
3. The Warning
4. Breaking The Contortionist
5. Lion Witness
6. The Flood
7. First Light
8. Seven Oaths
9. Heart Prince
10. Poison Gown
11. Lava Bathhouse
12. Promise of Fire
13. Wind-up Clocktower
14. Twilight Island

Indistinct on:
Ville Haavisto – laulu
Joona Muistola – kitara
Olli Paajanen – basso
Leevi Viitala – rummut

https://www.facebook.com/IndistinctBand/
https://www.instagram.com/indistinctband/
https://indistinct.bandcamp.com/
https://www.indistinctstore.com/
https://open.spotify.com/artist/55jwncjanz31tTNxLqbTd8


Kuva: Indistinct
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.