Kasvoton julkaisi “Portit / Takaisin Syvyyksiin” -tupla-albumikokonaisuutensa

MAINOS:Tiedote 19.11.2022

Kasvoton julkaisi tupla-albumikokonaisuutensa lauantaina 19.11.2022.

Levyjen sävellystyö alkoi heti debyyttilevyn julkaisun myötä vuonna 2020. Kappaleet äänitettiin omakustanteisesti. Rummut on äänittänyt Teemu Velin, joka vastasi myös albumin miksauksesta ja masteroinnista. Kitara- ja bassoäänityksissä soundimaailman rakennuksessa apuna oli Kimmo Koskinen, muutoin äänitykset hoidettiin itse.

Yhtyeen kitaristi Rolle Hirsimäki taustoittaa tuplalevyn tekoprosessia seuraavasti:
“Debyytin julkaisuprosessin pitkittyessä oli ehtinyt kertyä jo muutamia riffi/biisi-aihioita talteen ja aika pian debyytin julkaisun jälkeen sitten syntyikin jo ensimmäiset kokonaiset kappaleet, kun keikkojakaan ei koronarajoitusten myötä ollut. Tuolloin oli myös pyöritelty ajatusta levystä, jolla olisi tarinallisesti kaksi vaihtoehtoista lopetusta tai jotain muuta luovempaa ratkaisua perinteisen täyspitkän sijaan. Materiaalia alkoi vuoden 2020 aikana kasaantua sen verran, että vuoden vaihteessa 2021 sovittiin, että tehdään tuplajulkaisu, jossa on selkeä temaattinen kokonaisuus, mutta silti molemmat levyt ovat myös omat irralliset kokonaisuutensa. Levyjen sävellyksellistä moninaisuutta aiempaan verrattuna rikastaa myös rumpalimme Antin tarttuminen kitaraan sävellystyössä. Myös Simo sai ensikosketuksensa Kasvottoman äänityksissä muutaman kitarasoolon ja taustahuutojen osalta.”

Rumpali Antti Kaipainen kommentoi levyntekoa omalta osaltaan:
“Rumpuäänitykset aloitimme lokakuussa 2021 ja ammattilaismaisesta äänitysprosessista vastasi tälläkin kertaa Teemu Velin. Teemu sai rumpusoundit kuulostamaan helvetin hyviltä sekä hyökkääviltä ja äänittäminen hänen kanssaan sujuu mielestäni aina rennosti, mutta tehokkaasti. Näillä levyillä osallistuin itsekin aika paljon sävellystyöhön ja se teki sekä äänitysprosessista että lopputuloksesta varsin henkilökohtaisen.”

Yhtyeen laulaja Mikko Ropo avaa levyn sanoituksellista teemaa:
“Portit / Takaisin Syvyyksiin kokonaisuus lähti sanoitusten osalta rakentumaan siitä, mihin Jumalansa Tappaneet -albumi temaattisesti jäi. Ensimmäisen levyn teemana oli uskontojen ja ideologioiden murtaminen ja eräänlainen uudelleensyntyminen. Portit jatkaa osaltaan tätä tarinaa. Toisaalta inspiraationa toimivat esimerkiksi Danten Helvetti, Rodinin veistokset, Nietzschen Näin puhui Zarathustra yhdistettynä Yuval Noah Hararin Sapiens ja Homo Deus -kirjojen kuvaukseen ihmiskunnan historiasta ja tulevaisuudesta. Levyn kantavana ajatuksena on ihmisen vastuu omasta ja koko maailman tulevaisuudesta.

Hieman maanisen korkealentoisen Portit levyn vastakohdaksi syntyi kuitenkin kuin vastareaktiona Jungilaista syvyyspsykologiaa, painajaisia ja ihmisen väkivaltaista pohjimmaista luontoa ja toisaalta surun ja vaikeuksien voittamista temaattisesti yhdistelevä Takaisin Syvyyksiin. Näistä kahdesta albumista muodostui samalla ikään kuin luonnostaan yhtenäinen tarinallinen kokonaisuus, jossa levyt voi kuunnella kummassa vain järjestyksessä ja tarinaan muodostuu tästä riippuen erilainen juoni.”

Levyjulkaisun myötä Kasvoton keikkailee lisää jälleen keväällä. Keikkapyynnöt ja muut lisätiedustelut voi osoittaa osoitteeseen: kasvotonband@gmail.com

Kappalelista:

Portit
Helvetin Portti
Vitsaukset
Lihasta Veistetty
Varjot
Hengittävät Koneet
Korkeuksista
Jumal-Ihminen
Sota Jumalia Vastaan
Inferno
Suljen Portin

Takaisin Syvyyksiin
Takaisin Syvyyksiin
Vaisto
Pohjalla
Uni
Vuodet
Menetys I: Kylmin Tuuli
Menetys II: Jäinen Maa
Valehtelija

Linkit:

https://www.youtube.com/channel/UC4av6MT0xLF_DRg-sQYyddQ
https://open.spotify.com/artist/0bapicofOfeQFwkrBJUoxc?si=RNOy2lkfTzGcj3CM62QI6Q
https://www.facebook.com/Kasvoton/


Lähde: Kasvoton
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.