ACCU- ja Grease Helmet -yhtyeistä tuttu Jere Garcia ottaa “Machine God” -tekoälyvideollaan kantaa teknologiauskoon

Kuva: Ville Akseli Juurikkala
MAINOS:Tiedote 5.7.2024

ACCU- ja Grease Helmet -yhtyeistä tuttu Jere Garcia ottaa säväyttävällä uutuusvideollaan kantaa tekoälyn voimaan. Machine God -video on luotu osittain tekoälyllä, mikä kuvastaa uuden teknologian ja digitalisoitumisen mahdollisuuksia.

Videolla Jere Garcia avaa dystooppisen maailman, joka ammentaa Fritz Langin (Metropolis) ja Sergei Eisensteinin klassikoista. Hän käsittelee siinä ihmisen lisääntyvää riippuvuutta ja uskoa teknologiaan, joka viitoittaa tulevaisuuteen, jossa tekoäly ottaa jumalaisen muodon.


Videon estetiikka ja tekotapa tuovat vahvan lisän Garcian kannanottoon teknouskosta. Videon tuotannossa on hyödynnetty useita eri tekoälyalustoja yhdistettynä live action -kuvaan.

Myös tekijätiimi poikkeaa totutusta: visuaalien loihtimisesta vastaavat mm. Suomen merkittävien tekoälyvideoiden tuottaja Umberto Onza, elokuvahistorioitsija Tatu Laukkanen, leikkaaja Tuomas Rauhala sekä videotaiteilija VJ Klaustrofobia. Jere Garcia ja hänen tyttärensä Melody esiintyvät myös videolla.

Kappale julkaistaan Jere Garcian syksyllä ilmestyvällä debyyttisooloalbumilla. Singlen julkaisusta tiedotetaan erikseen. Levyn musiikki on sekoitus elokuvamusiikkia, electronicaa, rockia, funkkia ja orkestraalista kokeellisuutta. Levy on äänitetty Moon Unit -studioilla ja sillä soittavat seuraavat henkilöt:

Sami Yli-Sirniö (Kreator) – kitarat
Jan Rechberger (Amorphis) – rummut
Gas Lipstick (HIM) – rummut
John Vihervä (Accu) – basso
Nicklas Etelävuori (Amorphis) – basso
Jimi Python – viulu
Ben Varon (Grease Helmet) – kitarat
Kyle Harris (Blue Man Group) – perkussiot
Ernie Hawks – puhaltimet
Kaappo Karvala (Suurlähettiläät ) – piano
Mikko Murtovaara (Knuckle Bone Oscar) – basso

www.jeregarcia.com

Lähde: Katja Toivanen