Laulaja-lauluntekijä Tommi Tauru julkaisi tunnelmallisen singlen “Go” – mukana vierailemassa Derek Sherinian

Kuva: Tommi Tauru
MAINOS:Tiedote 15.2.2024

Laulaja-lauluntekijä Tommi Tauru julkaisi tänään uuden tunnelmallisen singlen nimeltään Go. Kappaleessa on mukana vierailemassa mm. Dream Theaterista, Alice Cooperista ja Billy Idolsista tuttu Derek Sherinian. Kappaleesta tehtiin myös lyriikkavideo Mika Pitkäsen toimesta, jonka käsialaa ovat myös kyseisen kappaleen sanoitukset.

Tommi Tauru kommentoi:

Tässä rauhallista tunnelmaa. Biisi on alunperin 90-luvun alkupuolelta ja laulettu oktaavia korkeammalta. 2010-luvulla palasin Mika Pitkäsen kanssa biisin pariin, tuloksena uudet lyriikat ja muutenkin uusi versio, matalammalta laulettuna, akustisen kitaran ja ukulelen säestämänä. Vuonna 2023 syksyllä sain idean palkata Derek Sherinianin soittamaan biisiin koskettimia, kun niille oli selkeästi tilaa. Derek soittikin ilman mitään ohjeita viisi raitaa eri soundeja, värittäen sopivasti aika simppeliä perustaa. Lisäsin vielä basson ja yhden syntikkaraidan biisin loppuun. Sitten oli enää miksauksen vuoro, minkä tein itse. Näin ‘Go’ oli saanut uuden elämän.

Ensimmäinen muisto musiikista on ollut Abban euroviisuvoitto 1974, mustavalko-TV:stä katsottuna 4-vuotiaana. Vuonna 1980 turenkilainen Tommi Tauru teki ensimmäiset omat biisinsä 10-vuotiaana kesämökillä, akustisella kitaralla ja laulaen. Sähkökitaran ja rummut Tommi sai 12 vuotiaana, ja ensimmäiset cover bändit syntyivät myös, 50-luvun rokkia esittivät.

Siitä pari vuotta eteenpäin oli 80-luvun hård rokin vuoro, soittivat vanhempien alakerrassa ja äänittivät kaiken, siitä on heillä hauskoja muistoja. 1987 tuli omien hevibiisien vuoro ja uusi kokoonpano Rabbith. 1989 äänitettiin demo, Tommi teki biisit ja soitti kitaraa niissä. Sitten armeijassa tupakaveri perehdytti punkkiin, ja siitä syntyikin lyhytaikainen punk-bändi, omia biisejä suomeksi. Samalle treenikämpälle sen jälkeen tuli Garden -niminen progebändi, johon Tommi pääsi laulamaan, kaksi demoa vuosina 1993 ja 1994. Koko ajan siinä sivussa Tommi teki myös itsekseen omia demoja, joita on vaikea luokitella mihinkään yhteen genreen. Mutta suurin vaikuttaja oli silloin vielä suht tuntematon Rauli Eskolin, ja hänen varhaiset balladinsa varsinkin. Edelleen saman treenikämpän kautta syntyi sitten vuonna 1996 Bassari -niminen jamibändi, instrumentaali-improvisointia, jossa Tommi ja Esa Koski vuorottelivat bassossa ja kitarassa. Kaikki äänitettiin, ja jameja kertyi yli 20 sessiota kaikkiaan.

Vuonna 2002 Tommi harjoitteli äänitysstudiossa miksaten uuden Uganda -bändinsä kolmen biisin EP:n. Tommi teki biisit ja soitti bassoa ja lauloi, progehtavaa poprockia. Sitten Ugandan raunioista syntyi Lally Gag -niminen bändi, joka teki vuonna 2005 myös kolmen biisin EP:n, saman tyylistä osittain kuin Uganda, mutta uusia Tommin biisejä, ja basso oli vaihtunut kitaraan. Biisejä olisi ollut levyllinen, mutta niistä on vain treeninauhoitukset olemassa, kun tämäkin bändi lopetti toimintansa. Seuraava bändi oli Gingerbread, jossa Tommi soitti kitaraa, tuloksena kahden biisin demo vuonna 2008, indie rockia. Sitten oli taas cover-bändien vuoro, mutta ei niistä sen enempää.

Glymer/Flux projekti Mika Pitkäsen kanssa tuotti kymmenisen biisiä raakileita, joista ‘Go’ -nimisestä biisistä tehtiin myöhemmin valmis versio. Vuosina 2013-2015 toimi hämeenlinnalainen Rower -niminen bändi, jossa Tommi soitti bassoa ja lauloi taustoja. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa, mutta uusi jamibändi 2016-2018, ja vielä yksi coverbändi 2021. Vuonna 2023 Tommi osti uudemman tietokoneen musiikkikäyttöön, jolla teki ‘Go’:n valmiiksi Derek Sherinianin avustuksella.

Kokoonpano:
Tommi Tauru – Vocals, guitar, ukulele, bass, add.keyboards
Special guest, Derek Sherinian – Keyboards
Mika Pitkänen – Lyrics, video

Linkit:

https://www.facebook.com/tommitauruofficial
https://tommitauru.bandcamp.com
https://www.youtube.com/@omen6873/videos


Lähde: Inverse
Kuva: Tommi Tauru