Melodista deathcorea työstävä þrír vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: þrír
Yhtyeen genre: Melodinen deathcore
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Henri Puoliväli-Oksala – laulu
Ville Mahlamäki – kitara
Matias Mattila – kitara
Riku Manninen – basso
Mikael Lamminmäki – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Seinäjoki/Teuva
Yhtyeenne esikuvat: Fit For An Autopsy, Thy Art Is Murder, Dream Theater, Lorna Shore, Kardashev, Chelsea Grin, Carcosa
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Yhtye on muodostunut nykyiseen muotoonsa erinäisten jäsenvaihdosten jälkeen keväällä 2023. Lyhyessä ajassa olemme saaneet keikkasetin kasaan ja yhden julkaisun, nimeltään New Gods julkaistua. Yhtyeen jäsenet tunsivat toisensa kutakuinkin jo ennakkoon, joten yhtyeen startti oli tästä vuoksi tosi helppo. Samat musiikilliset intressit puskevat tekemistä eteenpäin sopiva pilke silmäkulmassa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Kehittää Suomen deathcorea ja tuoda genreen tuulahdus omanlaista musiikkia. Provinssiin olisi kiva päästä soittamaan!
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Biisit hiotaan yhteen koko porukalla. Laulaja Henri ja kitaristi Ville tekevät ensityön. Ville tuo pöytään melko lailla valmiin demon, johon Henri sovittaa sanat ja Miksu (rumpali Mikael) sovittaa lopulliset rummut. Tämän jälkeen kappale alkaa aika lailla olla valmis muutamia pieniä muokkauksia lukuunottamatta.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Bändillä ei vielä ole yhtään live-esiimtymistä. Ensimmäinen keikka on Teuvalla 18.8.2023!
Uusimman levynne nimi: Ensimmäinen single: New Gods
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Ensimmäistä julkaisua bändi pitää heidän yhtenä melodisimpana tekeleenä. “Vaikka tässä(kään) biisissä ei juuri puhtaita lauluja ole, niin hyvin melodinen biisi on kuitenkin kyseessä. Ville onnistui mielestäni säveltämään tähän tosi koukuttavia “hookkeja”, jotka varmasti tarttuvat kuulijan korvaan”. Kuvailee laulaja Henri Puoliväli-Oksala julkaistua kappalettaan. Myös Juha Nikupeteri onnistui luomaan erittäin näyttävän videon kappaleeseen.Kappale on sanoitettu kuvaamaan vanhan poissiirtymistä uuden tieltä näkökulmasta: “Ennen kaikki oli paremmin”.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Carcosa voisi olla hauska Johnny Ciardullon vuoksi. Myös Fit For An Autopsyn Joe Bad voisi olla hauskaa seuraa!
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: New Gods, sillä se on tällä hetkellä ainoa julkaistu biisi! 🙂
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Kaikki raskas ja tekninen musa! Myös räppiä on kiva kuunnella välillä sekä Dream Theater.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Yhtye julkaisee tasaiseen tahtiin singlejä tänä vuonna. Tarkoitus on julkaista vielä 2-3 uutta kappaletta vuonna 2023. Toivottavasti yleisö pitää tulevista julkaisuista yhtä paljon kuin New Godsista!
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Pitäkää huolta toisistanne ja muistakaa käydä katsomassa livemusaa! Jos jonkun bändin biisi kolahtaa, niin kannattaa biisiä jakaa myös kavereille. Nähdään keikoilla! 🙂
Linkit yhtyeen somekanaville: https://instagram.com/thrirofficial?igshid=ZDc4ODBmNjlmNQ==
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/35RzcYLmRFpnRiRJUkE16a?si=ZZOHpOGiSAmsAKx_pVRUvw

 

 

Kuva: þrír