Koitos on julkaissut debyyttialbuminsa “En taida kuulua tänne”

Valokuva: Aaro Pelttari
MAINOS:



Tiedote 26.4.2024

Koitos on Pirkanmaalla Äetsässä vuonna 2010 perustettu suomenkielinen metalliyhtye. Jo pitkän polun kulkenut yhtye saavuttaa merkittävän merkkipaalun yli 14 vuoden iässä, kun bändi julkaisee debyyttialbuminsa “En taida kuulua tänne” 26.4.2024.

Yli toistakymmentä vuotta ikää, demoja, EP:tä ja lukuisia keikkoja. Koitos on osoittanut, että motiivit bänditoimintaan ovat rakkaus musiikkiin ja hauskanpitoon kaveriporukassa. Näillä eväillä Koitos synnytti myös debyytin, jonka ideana oli tehdä jotain uutta suomenkielisen metallin saralla. Saako suomenkielinen metalli vihdoin uuden soihdunkantajan staminoiden ja mokomien jälkeen?

Koitoksen kivijalaksi on muodostunut teini-iän fanituksen kohteena olleet metalliyhtyeet, mutta yhtyeen kypsyessä musiikkiin on tullut kirjo erilaisia sävyjä muista genreistä. Vaikutteita kuulee punkista, rockista kuin popistakin.

“En taida kuulua tänne” -albumi on kirjaimellisesti yhtyeen oma tuotos, sillä sävellysten ja sanoitusten lisäksi levy on nauhoitettu ja tuotettu täysin omin voimin. Nauhoituksesta vastannut kitaristi Hannu Nieminen on saanut Koitoksen saundista paremman kuin koskaan. Musiikillisesti kappaleet ovat ehyempiä, ja kontrastia löytyy väkevän paahdon ja lempeämmän tulkinnan väliltä. Vokalisti Matti Hiitti yltää levyllä monipuolisiin laulusuorituksiin, kun välillä puhtaat stemmat vaihtuvat brutaaliin karjuntaan. Myös sanoituksissa selkeä punainen lanka kulkee teeman ollessa yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteiden ympärillä. Nämä ihmisyyden aiheet varmasti koskettavat monia.

Yhtye:

  • Matti Hiitti – Vokaalit
  • Hannu Nieminen – Kitara
  • Ville Ritala – Kitara
  • Aaro Pelttari – Basso
  • Eemeli Forss – Rummut

Tulevat keikat:

  • 24.5. Tampere, Yo-talo (Jamafest 2024: Koitos, Kihlat ja Paha Jama)
  • 25.5. Pori, Kulttuurikulma (Meara Klubi: Koitos, JetBlack, Egokills)

Sosiaalisen median linkit:

Lähde: Inverse