Archares julkaisi uuden singlen “Chained and Bound”

Tiedote 16.6.2023

Melodista metallia soittava Archares julkaisi uuden kappaleen ”Chained and Bound” lähes kolmen vuoden julkaisutauon jälkeen perjantaina 16.6.

Yhtye kuvailee singleä seuraavasti:

”Chained and Bound elää bändin keskuudessa työnimellä ”Seksibiisi”, sillä siitähän biisi kertoo! Loppua kohden kasvava biisi lähtee liikkeelle solistimme Miikan herkällä falsettilaululla, mutta alun kepeä tunnelma falsettilauluineen vaihtuu niin sanoituksissa kuin musiikillisesti viimeistään c-osassa, jossa kuullaan yhtyettä raskaimmillaan sellon ja kitaran sahatessa nopeita riffejä black metal-henkisen huutolaulun kera.

Viimeistään sanoitusten valmistuttua oli myös selvä, että kappale on duetto miehen ja naisen välillä. Koska musiikilliset ratkaisut vaativat sekä murinataitoista että puhtaat laulut hallitsevaa naislaulajaa, oli lopulta helpompi ottaa mukaan kaksi vierailevaa tähteä. Soulglass-yhtyeessä vaikuttava Felicia Firemane vastaa c-osan black metal-henkisistä huudoista, ja Annika Metso päästetään ääneen puhtaissa vokaaleissa.”

Yhtyeen musiikkia voi kuvailla progressiiviseksi popmetalliksi. Pohjoismaisilta metallibändeiltä vaikutteita ottavan yhtyeen tavaramerkki on vahvat melodiat, monipuolinen soundimaailma ja puhtaiden ja murinavokaalien sekoitus. Oman lisän bändin soundiin tuo sello, joka on uudella levyllä entistä isommassa roolissa.

Linkit:

Lähde: Archares