Vaasalainen Hammerland julkaisi kolmannen singlensä

Kuva: Hammerland

Tiedote 8.5.2023

Vaasassa päämajaansa pitävä rockyhtye Hammerland julkaisi kolmannen singlensä “Upper Hand” toukokuun alussa. Classic rock -pohjalta musiikkiaan tekevä yhtye koostuu pohjalaisista pitkän linjan soittajista.

”Se oli syksyä 2018, kun työkaverini Villen [Vuorela] kanssa pohdittiin Thunder -tyylisen hard rock -bändin perustamista. En tiedä onko visiomme aivan täysin toteutunut, mutta riittävän lähelle kai kuitenkin”, kertoo yhtyeen laulaja-basisti Petri Myllyperkiö bändin alkumetreistä.

Yhtyeen toiminta käynnistyi hiljalleen vuoden 2019 aikana, ja ensimmäinen singlejulkaisu Rebels On The Run näki päivänvalon melko tarkalleen kaksi vuotta sitten. Aiemmin tänä keväänä ilmestyi single Diesel And Tequila, joka on kerännyt jonkin verran radiosoittoa pienemmillä radiokanavilla.

”Biiseihimme on saatu vaikutteita monenkin tyylisestä rock-musiikista. Aika vahvasti sävellysten taustalta kuuluu kuitenkin 70- ja 80-lukujen amerikkalaistyylinen, osin blues -pohjainen rock, jota on yritetty tuoda tähän päivään niin soundillisesti kuin sovituksellisesti.”

“Minä ja Mika Rajala kirjoitamme biisit pääasiassa. Muut tuovat oman sovituksellisen näkemyksensä. Sävellyksistä Upper Handissa on kuultavissa melko selkeästi Southern rock -vivahteita, hieman Lynyrd Skynyrdin hengessä. Toisaalta aiemmin tänä vuonna julkaistu Diesel And Tequila on puolestaan enemmän suoraviivainen ja melodinen, ja esimerkiksi sen soundimaailmassa soiva säröhammond tuo biisiin rosoisuutta ja sitoo sitä haluttuun tyylisuuntaan.”

Kuuntele “Upper Hand”:

Nykyinen kokoonpano:

  • Petri Myllyperkiö – Laulu, basso
  • Ville Vuorela – Kitara, laulu
  • Mika Rajala – Kitara
  • Olli Raatikainen – Koskettimet, laulu
  • Jari Lehtisalo – Rummut

 

Vuonna 2023 aiemmin julkaistu kappale:

“Diesel And Tequila”

Linkit:


Lähde ja kuva: Hammerland (kuvaajan nimeä ei mainittu tiedotteessa)

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.