Erja Lyytinen julkaisee livelevyn “Diamonds on the Road” 6.10.2023

- 20-vuotisjuhlakiertue alkoi 1.9.2023

Kuva: Hannu Juutilainen
MAINOS:Tiedote 31.8.2023

Erja Lyytinen julkaisee livelevyn Diamonds on the Road  perjantaina 6.10.2023. Kovana live-esiintyjänä ja taitavana soittajana tunnettu Erja päätti äänittää livelevyn viime kevätkiertueella, sillä bändillä oli tuolloin hyvä vire, lähes kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä ja hänen mielestään uusimman studiolevyn biisejä oli rento soittaa livenä. Diamonds on the Road sisältää uusimman levyn biisejä sekä keikkahelmiä vuosien varrelta. Levyn julkaisee Tuohi Records ja jakelee Playground Music.

Diamonds on the Road julkaistaan Suomen lisäksi fyysisenä levyllä muualla Euroopassa ja Japanissa sekä digitaalisesti maailmanlaajuisesti. Levy sai juuri 10/10-tähden arvion brittiläisen Powerplay Rock and Metal Magazinen uusimmassa numerossa 266.
https://powerplaymagazine.co.uk/
https://www.facebook.com/PowerplayMagazine

Erja aloittaa yhtyeensä kanssa 20-vuotisjuhlakiertueen huomenna perjantaina. Kiertue jatkuu jälleen lokakuussa ja päättyy 21.10.2023.  Syksyn aikana Erja keikkailee myös Saksassa, Hollannissa ja Briteissä.

Erja kertoo levyn taustoista: Keikkasetti koostui parhaimmista livebiiseistämme sekä uusimman studioalbumin Waiting for the Daylight -kappaleista. Livesettiimme päätyi myös Pekka Halosen Väinämöinen Tuonelassa -maalaukseen tekemäni, samanniminen folk-rock-sävytteinen kappale, joka kertoo Väinämöisen retkestä Tuonelaan. On ollut huikea vetää biisiä suomen kielellä kansainvälisilläkin lavoilla ja biisi onkin ensimmäinen suomenkielinen kappaleeni, joka on päätynyt livelevylle.”

Livelevyn päivitys olikin paikallaan. Erja kertoo uudistuksistaan: ”Sitten viimeisen Lockdown Live -livelevymme, kitarasaundini on muuttunut raskaammaksi ja soittooni on tullut tuhdisti aineksia hard rockin puolelta. Myös kitara-arsenaalini on kasvanut, ja tälläkin keikalla kitaroita oli mukana kuutisen kappaletta. On hauskaa kaivaa eri kitaroista erilaisia karaktäärejä livebiiseihin. Juuri ennen kiertuetta fiksasimme myös Fender Custom Shopin Stratocasterin settiin mukaan. Pakko myöntää, että kitaran pitäminen pelkkänä sohvakitarana on ollut melkoista syntiä, sen verran hyvältä tuo Stratocaster saundaa biiseissä Black Ocean ja Never Really Had You. ”

Waiting For The Daylight -albumin myötä Erjan kitara-arsenaaliin on lisätty myös suomalaisen kitaravelhon Ruokankaan hänelle tehtailema kitara, jolla hän soittaa muun muuassa biisit Bad Seed ja Last Girl.

Alta katsottavissa Erjan uuden Jimi Hendrix -coverin Crosstown Traffic, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa Hendrixin klassisella Electric Ladyland -albumilla vuonna 1968.Lippujen hinnat ja muut tiedot löydät sivulta:
https://erjalyytinen.com/tour

Tulevat keikat

01.09. FIN – Kangasala, Kangasala-talo – loppuunmyyty
02.09. FIN – Kuopio, Sawohouse Underground
03.09. FIN – Äänekoski, Painotalo
05.10. FIN – Joensuu, Kerubi
06.10. FIN – Mikkeli, Kulttuuritalo Tempo
07.10. FIN – Tampere, TTT-Klubi – loppuunmyyty
12.10. FIN – Turku, Utopia Club
13.10. FIN – Kurikka, Kurikan kampus
14.10. FIN – Rauma, Kulttuurikuppila Brummi
17.10. FIN – Lohja, Laurentius-Sali
18.10. FIN – Helsinki, Tavastia-klubi
19.10. FIN – Kouvola, Pato Areena
20.10. FIN – Savonlinna, House Of Olaf
21.10. FIN – Iisalmi, Iisalmen kulttuurikeskus

www.erjalyytinen.com
www.instagram.com/erjalyytinen
https://www.youtube.com/user/ErjaLyytinenOfficial

www.facebook.com/erjalyytinen
Keikat näet täältä: http://www.erjalyytinen.com/tour/


Lähde: Helsinki Calling
Kuva: Hannu Juutilainen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.