Kouta julkaisi “Häpeä”-singlen tulevalta debyytiltä

Kuva: Martin Sivakov

Tiedote 17.3.2023

Edellisvuonna esikois-EP:nsä “Aarnihauta” julkaissut folkahtava black metal -yhtye Kouta on valmistellut huolella huhtikuun 21. päivä ilmestyvää ensimmäistä albumiaan “Kaarnaköydet”. Bändi saa inspiraationsa pohjoisesta mytologiasta ja luonnon armottomuudesta, joka kuuluu musiikissa niin voimakkaana kuin puhuttelevana kokemuksena vieden kuulijat pohjoisen kylmiin ja salaperäisiin maisemiin. Nyt tulevalta debyytiltä on julkaistu sen ensimmäinen single “Häpeä”, joka on jo aiemmin toiminut keikkojen avauskappaleena.

”Häpeä mukailee levyn selkärankana toimivaa kolmiosaista tarinaa syventäen veljessurmasta kertovia tekstejä tuomalla esiin mielenmaisemaa, jota läheisen ihmisen tappanut käy läpi. Tällaista raakuutta ja tunnetta heijastaa myös musiikillisesti kova ja kylmä biisi”, kitaristi Eemeli Haarala summaa ensisinglen.

Kansitaide: Arttu Pentikäinen / Antti Mäki / Midjourney

Yhtye mukana Black Crucifixionin juhlakiertueen viimeisillä keikoilla niin Bar 15:sta Seinäjoella 24.3. kuin Oulun 45 Specialissa 21.4. Näiden esiintymisten jälkeen bändi suuntaa kesällä Tuska festivaalille ja elokuussa puolestaan Itä-Euroopan-kiertueelle.

KOKOONPANO
Antti Mäki – laulu
Arttu Pentikäinen – basso ja taustalaulu
Lauri Törmä – kitara ja taustalaulu
Eemeli Haarala – kitara
Ville Vitikka – rummut

DISKOGRAFIA
Aarnihauta-EP (2022)
Kaarnaköydet (2023)

LINKIT
https://www.facebook.com/koutaband
https://www.instagram.com/koutaband
https://koutaband.bandcamp.com/releases
https://sptfy.com/Kouta
https://www.youtube.com/watch?v=VH06TWtVgB4


Lähde: Metal Asylum Promotions
Kuva: Martin Sivakov

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.