Comeback-elokuva – “Draamaa ja komediaa hard rock -hengessä”

Kävimme katsastamassa Mikko Leppilammen ja Ville Myllyrinteen tähdittämän hyväntuulen rock-elokuvan.

Mikko Leppilampi tähdittää vauhdikasta rock-yhtyeestä kertovaa Comeback-elokuvaa, joka saa ensi-iltansa 6.10.
MAINOS:

Kotimaisia rock-aiheisia elokuvia on Suomessakin julkaistu melkoinen liuta. Harvempi niistä on päätynyt legendaaristen laariin, kuten vuoden 2018 Hevi reissu. Petri Kotwican ohjaama ja Petri Karran sekä Alexi Bardyn käsikirjoittama Comeback-elokuva tuskin tähän sakkiin päätyy, mutta siinä on omat hienot hetkensä ja on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Comeback on draamaa ja komediaa hard rock -hengessä yhdistelevä road movie, jossa entiset rocktähdet lähtevät reissuun uuden biisimateriaalin perässä mukanaan koomassa lojuvan bändikaverin tytär. Reissussa rähjääntyy ja matkan aikana nähdään vauhdikkaan elokuvan perussettiä: takaa-ajoa, väkivaltaa, ryöstelyä, seksiä, viinaa ja huumeita.

Jokaiselta varmasti löytyy omasta lähipiiristään entisiä bändiaikojaan haikaileva muusikko, joka etenkin riittävän humala-asteen saavutettuaan, julistaa yhtyeensä tulevaa comebackia. Tämä rooli on Mikko Leppilammella erittäin hyvin hallussa näytellessään alkoholisoitunutta ja syrjäytynyttä ex-rokkaria Tony Lovea, jonka menestynyt No Love Lost -kokoonpano on ollut 16 vuotta telakalla. Tony on epäluotettava, manipulatiivinen, itsekäs ja vastenmielinen, mutta samalla myös äärimmäisen optimistinen ja päättäväinen ihminen. Etenkin kun on kyse omasta tulevaisuudesta.

Toisen pääroolin jakaa huikean suorituksen tekevä Ville Myllyrinne näytellessään Tonyn matkassa kulkevaa Peteä. Elämän syrjästä Tonya paremmin otetta saanut kosketinsoittaja jättää opettajan päivätyönsä Tonyn painostuksesta ja päätyy vastentahtoisesti mukaan lipevän kitaristin comeback-haaveeseen.

Nuori Anni Iikkanen tekee kiitettävän roolisuorituksen näytellessään No Love Lost -yhtyeen biisinikkari Katarinan (Paula Vesala, koomassa melkein koko elokuvan) tytärtä Ellietä, joka tempautuu rokkareiden matkaan etsiessä isäänsä.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Mari Perankoski, Pamela Tola, Marja Packalèn, Kirsi Ylijoki, Armi Toivanen ja Vuokko Hovatta. Cameo-rooleissa nähdään muun muassa Juha Torvinen ja Jouni Hynynen.

Comeback on paikoin erittäin näppärästi ja uskottavasti toteutettu rock-elokuva, jossa toisaalta on turhaan oikaistu myös mutkia. Useampikin juonenkäänne selitetään löyhästi ja nopeasti jättäen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Komediana Comeback on täysin Mikko Leppilammen ja Ville Myllyrinteen varassa, joiden yhteinen kemia toimii monipuolisesti ja varmasti.

Elokuvaa mainostetaan hyväntuulisena rock-komediana, jonka perusteella on helpompi kuitata sen päälle liimattu ja imelä loppuratkaisu. Kokonaisuutena paketti kuitenkin toimii ja Comeback on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Etenkin rock-touhuissa pyörineet voivat samaistua useaankin elokuvan tilanteeseen ja juonenkäänteeseen.

Metalliluola oli mukana Comeback-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä 3.10.2023

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.