Raumalainen Split Iris tarjoilee metalcorea “The Veil” -singlellä taiteellisen musiikkivideon kera

Promokuva: Miika Matilainen
MAINOS:Tiedote 17.5.2023

Vuonna 2020 perustettu, djentillä ja progella leikittelevä metalcorebändi Split Iris julkaisi kuusi kappaletta sisältäneen Fog-EP:n pari vuotta sitten ja suunnittelee nyt sille jatkoa: yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto on tarkoitus julkaista alkuvuodesta 2024. Tulevalta albumilta julkaistaan ensimmäinen single The Veil.

“The Veil on intiimi tarina traumakokemuksista johtuvasta vihasta ja itseinhosta luopumisesta hyväksymällä ne osana yksilön omaa menneisyyttä; tulevaisuudesta löytyy myös valoa kaikesta tuskasta ja kauheudesta huolimatta. Kappaleen sanoitukset ja sen intensiivinen sekä raaka äänimaisema kuvastavat ja kiteyttävät tarinan rankan henkisen prosessin”, bändi kuvailee.

Videon tuotannosta on vastannut Guilty Visualsin Petri Inkinen.

“Yhtye antoi videolle raamit kuvailemalla The Veilin teemoja, ja Petri onnistui erinomaisesti kiteyttämään ja toteuttamaan oikean visuaalisen ilmeen kappaleen tarinalle ja kappaleen tunnelmalle.”

Split Iris keikkailee heinäkuussa Helsingissä ja esiintyy Lepakkomiehessä torstaina 20.7. yhdessä Rojun ja Artkillsin kanssa.

Split Iris on:

Aleksi Rautiainen – laulu
Tobias Koivisto – basso
Tommi Haavisto – rummut
Ville Risku – kitara

FACEBOOK | INSTAGRAM


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Miika Matilainen

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.