Pahan Ikonin riipaiseva Bodom-tribuutti Alexi Laiholle – Hate Crew Deathrollin cover-video julki: ”Bändimme on ylpeä osa kiukkuremmiä”

Hate Crew Deathroll oli helsinkiläiselle metallibändille Pahan Ikonille selkeä valinta cover-vedoksi. Biisi kuvastaa paitsi Alexi Laihon omaa asennetta, myös hänen elämäntyönsä fanikuntaa. ”We’re the Hate Crew. We stand and we won’t fall.”

Kuva: Jani Vuorela
MAINOS:Tiedote 29.12.2021

Helsinkiläinen death/thrash metal -bändi Pahan Ikoni kohottaa maljan ja kunnioittaa mahdollisesti kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisen kitaristin Alexi Laihon muistoa julkaisemalla cover-videon Children Of Bodomin kappaleesta Hate Crew Deathroll.

Children Of Bodomin lisäksi Bodom After Midnightin laulajakitaristina toimineen Laihon kuolemasta tulee kuluneeksi tasan vuosi 29. joulukuuta 2021.

– Alexi Laihon kuolema riipaisi syvältä. Vaikka en tuntenut häntä henkilökohtaisesti, tuntui, että tosi läheinen henkilö on poistunut, yhtyeen basisti ja musiikkivideon ohjannut Petri Sara sanoo.

Bändin laulajan Jan Juvosen mukaan Children Of Bodom on osoittanut viikatteellaan suunnan, jota Pahan Ikonin kaikki jäsenet ovat seuranneet melodisen death metallin pariin.

– 1990-luvun lopussa ei ollut mitään muuta vastaavaa. Children Of Bodom on vaikuttanut musiikkimaun lisäksi meidän jokaisen taiteelliseen suuntautumiseen, kasvuun ja kehitykseen.

Pahan Ikonin toinen kitaristi Janne Vähäaho sanoo, että moneen kertaan maailman parhaaksi kitaristiksi palkittu Laiho on ollut niin monille suomalaisille esikuva ja syy tarttua soittimeen. Myös hänelle itselleen ja yhtyeen toiselle kitaristille Carlos Laisaarelle.

– Alexi Laiho näytti, minkälaisiin sfääreihin kitaransoitto on mahdollista viedä. Kuinka nopeasti, tarkasti ja melodisesti ihminen voikaan soittaa.

Cover-kappaleen valintana Hate Crew Deathroll oli Pahan Ikonille mitä luontevin ja päätös syntyi nopealla yksimielisyydellä. Tulkinta on toteutettu alkuperäisversiota kunnioittaen, mutta Pahan Ikonin omalla suoraviivaisella täyden menon tyylillä.

Valinnan puolesta puhuu sekin, että Hate Crew Deathroll kuvastaa paitsi Wild Childin omaa asennetta, myös hänen elämäntyönsä fanikuntaa –  Ympäri maailman.

– Sonnikuorossa oli mukana ihmisiä kuudesta eri maasta. Oli hienoa nähdä, millaisella tunteella he olivat äänityksissä mukana, Vähäaho sanoo.

– Bodom-fanit on yhtä kuin Hate Crew. Jokainen, joka on joskus nähnyt Bodomit livenä tietää kappaleen Hate Crew Deathroll. Myös meidän bändimme on ylpeä osa tuota kiukkuremmiä, Petri Sara sanoo.


Lähde: Pahan Ikoni
Kuva: Jani Vuorela

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.