Teknistä death metallia soittava kajaanilainen Ulterror julkaisi kosmista pimeyttä huokuvan debyyttialbuminsa

Valokuvaaja: Ville Moilanen
MAINOS:



Tiedote 29.3.2024

Kajaanilaisen death metal -yhtye Ulterrorin debyyttialbumi Transcendent Origins on löyhä konseptialbumi, joka kertoo tarinaa ihmiskunnan fiktiivisestä ja kaukaisesta tulevaisuudesta.

“Albumilla ei varsinaisesti ole yhtä yksittäistä ja yhdistävää teemaa, ja tämä näkyy niin sanoituksissa, kuin äänimaailmassakin. Albumin tekstit sisältävät pohdintaa transhumanismista ja ihmisten suhteesta teknologiaan. 

Kappaleet koostuvat eri metallimusiikin tyyleistä, sillä kappaleet on sävelletty sanoitusten ja niiden teemojen ympärille. Toisin sanoen, äänimaailmaan on sisällytetty erilaisia tyylikeinoja palvelemaan sanoituksia ja niiden sisältöä.

Albumin tekovaiheessa läheinen yhteistyö miksaajan (A. Valtanen) kanssa sai aikaan eheän kuuloisen kokonaisuuden lopullisen äänimaailman osalta. Osa kappaleista rakennettiin soundiltaan raskaamman uudemman ajan death metallin pohjalta, kun taas osa sävellettiin melodisemman äänimaailman ympärille, esimerkiksi heijastamaan sanoituksien optimistista teemaa.

Kappaleiden sävellysvastuun sälyttyessä pääasiassa kitaristeille (Leinonen & Kinnunen), monet kappaleista ovat hyvin riffipainotteisia. Kukin yhtyeen jäsen sai kuitenkin äänensä kuuluviin albumin sävellysvaiheessa, eikä montaakaan ideaa tyrmätty yksiselitteisesti. Transcendent Origins onkin siis tekijöidensä näköinen kokonaisuus.” bändi taustoittaa albumia.

 

Linkit:

Ulterror @ Facebook
https://www.instagram.com/ulterrorband/

 

Lähde: Inverse